Tratamente albire dentară

Candidaţii ideli pentru albirea dinţilor sunt persoanele ce prezintă pe dinţi pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.

Tratamente albire dentară

Candidaţii ideli pentru albirea dinţilor sunt persoanele ce prezintă pe dinţi pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.

    Programează-te

    0722 453 012
    0722 453 012

      Programează-te

      Tratamente albire dentară

      Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt fiind o reacţie a importanţei tot mai mare pe care societatea contemporană o acordă înfăţişării exterioare. În aceste condiţii nu este de mirare că albirea dinţilor este o procedură solicitată în special de persoanele supuse atenţiei ochiului public.

      Aceste tratamente cosmetice diferă în privinţa eficacităţii, costului, durabilităţii şi a efectelor secundare, însă albirea dinţilor se referă în general la aplicarea compuşilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori: tipul de pete, concentraţia agentului de albire din produsul utilizat, timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte şi frecvenţa cu care tratamentul este repetat.

      Există câţiva paşi necesari înaintea unui tratament de albire a dinţilor. În primul rând medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul este un bun candidat pentru această procedură: albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentară, copiilor până în 16 ani şi persoanelor cu dinţii foarte sensibili sau alergice la peroxid, nu se recomanda albire la pacientii cu dinți fisurati.

      Trebuie să avem în vedere şi faptul că albirea nu are efect asupra coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă aveţi o obturație de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului din care e realizata obturația.

      Candidaţii ideli pentru albirea dinţilor sunt persoanele ce prezintă pe dinţi pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.

      Cu cât culoarea dinţilor se îndepărtează de la galben spre vineţiu şi cenuşiu, cu atât petele sunt mai greu de îndepărtat. Dacă vă aşteptaţi ca după tratament să beneficiaţi instantaneu de dantură albă strălucitoare, este posibil să fiţi dezamăgiţi. Albirea presupune deschiderea nuanţei de alb cu câteva grade, rezultatul final depinzând de natura şi gravitatea petelor asupra dintelui, iar obturaţia se poate evidenţia inestetic.

      Procedura de albire executată de către medicul stomatolog are cea mai mare eficienţă, deoarece se foloseşte cea mai mare concentraţie de peroxid: până la 38 %. Tratamentul poate dura în jur de 3 şedinţe, iar în urma acestuia pacienţii vor avea dinţi cu până la 3 nuanţe mai albi. Rezultatul albirii durează în medie 2-3 ani, dar se poate repeta după această perioadă.

      ALBIREA DINȚILOR ÎN CABINET

      Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc (diga) şi aplică gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială – leduri sau laser – pe suprafeţele dentare, timp de 30 – 60 minute, în funcție de substanța activă. Cea mai eficientă la ora actuală este metoda de albire cu laser Zoom sau albire cu plasmă, fiind unul dintre cele mai utilizate sisteme de albire din clinicile din occident. Procedeul constă în 3 ședințe de 15-20 minute care se pot realiza în aceeași zi, metoda fiind cea mai rapidă. Un alt sistem de albire eficient este cel ce utilizează geluri de albire Opalescence. Cel care se utilizează numai în cabinet, are o concentrație crescută 35%, are acțiune rapidă, durează 90 minute și se face sub supravegherea medicului.

      Albirea cu laser a dinţilor este considerată a fi cel mai eficient şi mai sigur tratament de albire.

      Tratamentele de albire dentară sunt considerate a fi proceduri stomatologice sigure atunci când sunt efectuate corect, de către profesionişti.

      ALBIREA DINȚILOR CU GUTIERE (acasă)

      Există și varianta de gel pentru acasă, care are o concentrație mică, de 15% și care se aplică în timpul nopții sau câteva ore pe zi, cu ajutorul unor gutiere, timp de mai multe zile, în funcție de rezultatul dorit.

      În cazul în care optezi pentru albirea dinților acasă, iată ce trebuie să faci:

      • Spală-te riguros pe dinți înainte de aplicarea gelului de albire;;
      • Aplică gelul Opalescence în porțiunea cea mai adâncă a gutierei și către partea facială a acesteia. În zona molarilor, vei folosi o cantitate mai mică de substanță. Aproximativ 1/3 sau 1/2 din cantitatea de gel din seringă va fi suficientă pentru o arcadă;
      • Vei fixa gutiera complet și ferm pe dinți;
      • Utilizând o periuță de dinți moale, șervetel sau degetul curat, vei îndepărta ușor excesul de gel care poate depăși marginile gutierei;
      • De obicei, gutiera se poartă câte 8-10 ore pe timpul nopții sau 6 ore în timpul zilei.
      • Periază dinții și clăteste bine, astfel încât să nu rămâna gel pe dinți și în gutieră.

      Tratamentul durează 7 zile.

      ALBIREA ENDODONTICĂ

      De asemenea dispunem și de albirea endodontică care se realizează numai în clinică, pe dinți devitali (dinți fără nervi).

      Un dinte tratat endodontic, care s-a colorat, mai poate fi albit?

      Da! Procedeul se numește și albire internă și se realizează în mai multe ședințe. În prima ședință se va îndepărta toată plomba coronară până la țesut dentar sănătos, se va sigila obturația de canal cu un ciment sau compozit și se va introduce în cavitatea coronară gelul de albire, după care dintele va fi închis cu un ciment provizoriu. După câteva zile, gelul este îndepărtat și dintele este restaurat definitiv. Dacă este nevoie, gelul poate fi schimbat de 2-3 ori până la obținerea unui rezultat satisfăcător. Trebuie menționat totuși că albirea dentară nu este niciodată garantată, ci ea depinde foarte mult de structura dentară și de pigmenții acumulați.

      MENȚINEREA nuanţei albe a dinţilor necesită un efort special: evitarea alimentelor şi băuturilor colorate, o igienă orală impecabilă şi continuarea tratamentului efectuat în cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu. Folosirea pastei de dinți potrivite este foarte importantă în menținerea albului dinților, precum şi evitarea pe cât posibil a fumatului, care ajută foarte mult la menţinerea unei danturi curate şi sănătoase.

      Poți beneficia de un zâmbet strălucitor dacă te programezi la unul din specialiștii clinicii noastre!

      Prețuri

      TRATAMENT DE ALBIRE EXTRABOOST 1000 LEI

      TRATAMENT DE ALBIRE OPALESCENCE +GUTIERE 900 LEI

      TRATAMENT DE ALBIRE LASER ZOOM 1800 LEI

      SERINGĂ TRATAMENT ALBIRE X2 – OPALESCENCE ACASĂ 200 LEI

      TRATAMENT DESENSIBILIZANT (AMBELE ARCADE) 200 LEI

      FLUORIZARE ÎN CABINET (AMBELE ARCADE) 100 LEI

      FLUORIZARE CU GUTIERA ÎN CABINET 120 LEI

      FLUORIZARE CU GUTIERA+GEL (AMBELE ARCADE)/ ACASĂ 500 LEI

      GUTIERE ALBIRE ( AMBELE ARCADE) 500 LEI

      TATUAJ DENTAR-CRISTAL ALB 200 LEI

      Programează-te la unul din doctorii noștri.

      Te așteptăm cu servicii personalizate.