Coroanele integral ceramice (E-max)

Cu noile tipuri de materiale ceramice și cu o bună cunoaștere a protocoalelor și tehnicilor utilizate în medicina dentară de către medicul stomatolog repezintă un succes pentru restaurările dentare.

Coroanele integral ceramice (E-max)

Cu noile tipuri de materiale ceramice și cu o bună cunoaștere a protocoalelor și tehnicilor utilizate în medicina dentară de către medicul stomatolog acest success s-ar traduce printr-o probabilitate de eșec de 1% pe an.

  Programează-te

  0722 453 012
  0722 453 012

   Programează-te

   Coroanele integral ceramice (E-max)

   Dacă în urmă cu 10 ani aveam două opțiuni de restaurări dentare – un dinte rezistent (din metal) sau un dinte mai fragil, cam la culoarea dinților naturali (coroană metalo-ceramică) progresele remarcabile din ultimele două decenii, în special îmbunătățirea proprietăților mecanice ale ceramicilor și dezvoltarea de noi procedee de laborator simplificate, au dus la o reproductibilitate mai bună a restaurărilor integral ceramice.

   Masele ceramice sunt singurele materiale existente la ora actuală care pot mimeze până la perfecțiune aspectul natural al dinților umani, fiind simultan și cele mai biocompatibile materiale dentare.

   Un succes pentru restaurările dentare reprezintă cât mai puține eșecuri raportate pe unitatea de timp.

   Cu noile tipuri de materiale ceramice și cu o bună cunoaștere a protocoalelor și tehnicilor utilizate în medicina dentară de către medicul stomatolog acest success s-ar traduce printr-o probabilitate de eșec de 1% pe an, astfel la mult întâlnită întrebareCât țin lucrările domnule doctor?’’ un răspuns cinstit și corect ar fi: la 10 restaurări dentare, după 10 ani, posibil una trebuiască fie înlocuită. Un dinte sănătos fară nici o problema parodontală sau de structură ar avea o șansă de viață de 99,5% în 50 de ani sau 0,01% pe an șansă de eșec. Deci prima opțiune ar trebui fie tratamentul minim invaziv tradus prin tratament ortodontic de repozitionare a dinților urmat de tratament restaurativ prin restaurări minim invazive de tipul coroanelor/fațetelor integral ceramice. Stomatologia ultraconservativă ține seama de țesuturile moi, încearcă reducă la minimum îndepărtarea structurii dentare sănătoase, este foarte estetică și folosește rezistența materialelor restaurative pentru a consolida dentiția rămasă. Cu cât restaurarea protetica integral ceramică are o grosime mai mica (țesutul dentar redus este minim) cu atât este mai estetica în comparație cu lucrările de tipul coroanelor metalo-ceramice unde este exact invers, pentru a obține o restaurare cât mai estetică risipa de țesut dentar sănătos trebuie fie foarte mare pentru a masca „miezul” metalic al restaurării.

   Pe vremea bunicilor sau a părinților medicina dentară nu avea atât de multe opțiuni, 3 materiale, 2 substanțe și rezultate de genul coroane metalice sau obturații din amalgam. Pacienții nu-și mai doresc așa ceva în prezent.

   Astăzi avem mult mai multe variante de materiale ceramice și fiecare material este mai bun decât celalalt dintr-un anumit punct de vedere. Din zecile de materiale care se utilizează astăzi dacă ne uităm la indicațiile acestora putem alege 2 materiale care pot însumă toate aceste indicații, realizând lucrări de o estetică deosebită și totodată rezistente în timp respectând principiile restaurărilor microinvazive. Acestea pot fi ceramica presată E-max și ceramica îmbogățită cu oxizi de zirconiu. Indicațiile acestora în funcție de zona tratată și de estetică cuprind lucrări ca: incrustații ceramice, onlay-uri, bonturi hibride, punți colate, coroane parțiale, coroane integral ceramice atât în zona anterioară cât și posterioară, coroane pe implanturi, punți și fațete dentare.

   Prețuri

   COROANĂ CERAMICĂ VITA TOTAL FIZIONOMICĂ PE SUPORT REMANIUM (CROM – NICHEL) 1500 LEI

   COROANĂ CERAMICĂ PE SUPORT DE ZIRCONIU – REALIZATĂ PRIN FREZARE CAD – CAM 2100 LEI

   COROANĂ INTEGRAL CERAMICĂ IVOCALR E-MAX 2100 LEI

   COROANĂ INTEGRAL ZIRCONIU 1700 LEI

   Programează-te la unul din doctorii noștri.

   Te așteptăm cu servicii personalizate.