Băuturile cu gheață îți provoacă disconfort dentar? Te deranjează atunci când îți cureți dinții sau când folosești ață dentară? Atunci ai putea avea ceea se numește sensibilitate dentară. Cu toate acestea, nu trebuie să suporți durerea dentară în fiecare zi. Există lucruri pe care le poți face pentru a diminua sensibilitatea dentară și pentru a-ți îmbunătăți sănătatea orală.

Sensibilitatea dentară de la periajul mult prea agresiv

Uneori, sensibilitatea dentară provine din periajul cu prea multă forță sau de la o periuță de dinți cu fibrele mai aspre. Cu timpul, poți îndepărta straturile protectoare ale dinților și să expui tuburile sau canalele microscopice care duc la nervii dentari. Atunci când aceste tuburi sunt expuse la temperaturi extreme sau alimente acide și lipicioase, poate apărea sensibilitate și disconfort. Cea mai simplă soluție este trecerea la o periuță de dinți cu peri mai moi și periajul să fie mai blând.

Alimente acide – nu interzise, dar de evitat

Mănânci alimente acide. Dacă sunt expuse căile către nervi, alimentele acide cum ar fi sosul de roșii, lămâia, grapefruitul, kiwiul și murăturile, pot provoca dureri. Dar evitarea acestor alimente te poate ajuta să elimini disconfortul dentar.

Pastă de dinți pentru albirea dinților

Folosești pastă de dinți pentru albirea dinților. Mulți producători adaugă substanțe chimice de albire a dinților la formulele lor de pastă de dinți, iar unele persoane sunt mai sensibile la aceste formule. Dacă pasta de dinți conține agenți de albire, îți recomandăm să o schimbi cu una special creată pentru dinții sensibili.

Ai boala gingiilor

Gingiile retractate, care sunt din ce în ce mai comune cu vârsta (mai ales în cazul unei igiene orale necorespunzătoare), pot provoca sensibilitatea dentară. Dacă boala gingiilor sau gingivita este problema, medicul dentist de la Velvet Dental va veni cu un plan pentru a trata această afecțiune și poate sugera, de asemenea, o procedură de sigilare a dinților.

Placa bacteriană de pe dinți

Placa bacteriană de pe dinți este în exces. Scopul folosirii atei dentare si a periuței de dinți este de a elimina placa care se formează după ce mănânci. Acumularea excesivă a plăcii poate duce la deterioarea smalțului dinților. Din nou, dinții pot deveni mai sensibili, deoarece își pierd protecția oferită de smalț. Controlul dentar de specialitate la 6 luni și o igienă orală corespunzătoare sunt necesare pentru sănătatea ta dentară pe termen lung!

Sensibilitatea dentară este tratabilă. De fapt, simpla alegere a unei paste de dinți special creată pentru dinții sensibili te poate ajuta. Însă, aceste formule nu funcționează pentru toată lumea.

Dacă durerea de dinți este insuportabilă și persistă, indiferent de acțiunile pe care le faci pentru a combate această sensibilitate dentară, programează-te la clinica stomatologică Velvet Dental pentru o evaluare. Medicul dentist poate determina cauza sensibilității dentare și îți poate recomanda cea mai bună soluție pentru sănătatea ta dentară.