Reconstrucția danturii

Întrebări frecvente Reconstrucția danturii la VelvetDental București

  Programează-te

  0722 453 012
  0722 453 012

   Programează-te

   Întrebări frecvente Reconstrucția danturii la VelvetDental București

   Pe scurt restaurarea totală a danturii (uneori numită reabilitare) este restructurarea individuală a fiecărui dinte din gură. Restaurarea totală este atunci când dinții sunt uzați, rupți la bază sau lipsesc cauzând probleme atât în cazul mușcăturii cât și în cazul esteticii. Cele mai întâlnite soluții pentru aceste probleme sunt lucrări cu coroane, fațete, onlay-uri și punți dentare. Restaurarea efectuată de un stomatolog performant este de cele mai multe ori încununată de succes astfel încât ceilalți nu pot face diferență între dinții reali și reconstrucție. Aceasta tehnică implică adunarea unor informații preliminare. Reconstrucția este completă în doar două ședințe – una de pregătire și o ședință de montare. În timpul ședinței de pregătire toate restaurările și plombele sunt îndepărtate, amprentele sunt făcute pe baza structurii dinților sănătoși, rezultatul fiind o dantură temporară minunată. Aceste structuri temporare sunt purtate până la programarea ședinței de reconstrucție, aproximativ trei săptămâni mai tărziu. Aceasta ședință presupune îndepărtarea danturii temporare și atașarea restaurării finale.

   În multe cazuri răspunsul este “da”. Dacă aveți dinți care sunt uzați, deplasați, lipsă, distruși, sau o combinație din acestea, atunci reconstrucția totală a danturii poate fi răspunsul. Reconstrucția totală a danturii este efectuată pentru a vă restaura dantura și în același timp a face masticația mult mai ușoară și confortabilă. Cosmetica dentară a evoluat spectaculos în ultimii ani. Mulți indivizi au reconstrucții care au fost efectuate în trecut. Multe dintre acestea au uzuri care au dus la ruperea sau desprinderea unor porțiuni și dificultăți în mestecare. Această uzură și reparațiile superficiale ale lucrărilor dentare vechi oferă o imagine care vă poate îmbătrâni mult. Mai mult decât atât, o mușcătură necorespunzătoare poate cauza probleme la articulația mandibulei, sensibilitatea mușchilor și chiar dureri de cap. Mestecatul și vorbirea pot fi afectate de asemenea.

   Daca aveți dinți care sunt într-o stare precară de sănătate sau care s-au uzat de-a lungul timpului ar trebui să luați în considerare această procedură. Probabil ați pierdut dimensiunea verticală dacă dinții dumneavoastră par mici, au semne de uzură sau daca dinții superiori sunt complet sau aproape peste dinții inferiori. Această „dimensiune verticală” este specifică pierderii prin degradare sau din tocirea dinților (de cele mai multe ori din cauza presiunii sau/și a alinierii necorespunzătoare a dinților). Alte semne de pierdere a dimensiunii verticale sunt durerile în articulațiile localizate lângă urechi, dureri de cap, dureri de spate, dureri musculare, pocnituri ale articulațiilor maxilarului. Dimensiunea verticală este refăcută prin înălțarea suprafatei de mușcare a tuturor dinților.

   Reconstrucția întregii danturi este o procedură solicitantă care, de cele mai multe ori implică conlucrarea mai multor specialiști și discipline stomatologice. Cel mai important, necesită un plan și abilitați deosebite ale stomatologului. Stomatologii noștri specializați lucrează în condiții excepționale cu artiștii tehnicieni din laboratorul intern. Pe lângă instruirea și pasiunea pentru această profesie, cu toții se perfecționează continuu, urmărind toate cursurile și participind la cele mai importante dintre ele, în țară și în străinătate. Avantajul clinicii noastre este că încheiem, de obicei, în câteva ședințe lucrări care uneori ar trebui să dureze mult mai mult. Și datorită acestei eficiente ne-am căpătat bunul renume. Dimensiunea verticală nu poate fi marită atunci când un stomatolog specializat în cosmetică dentară reconstruiește dantura lucrând câte un dinte. Pentru a vedea fotografii de reconstrucții dentare complete realizate de stomatologii noștri, vizitați Galeria Foto.

   Programează-te la unul din doctorii noștri.

   Te așteptăm cu servicii personalizate.