Tratamentul de albire este unul dintre cele mai solicitate tratamente de estetica dentara prin care se obtine un zambet alb si stralucitor. Sunt mai multe metode de albire, insa metoda recomandata de medicii stomatologici este albirea profesionala din cabinetul stomatologic, fiind cea mai rapida si cea mai eficienta.

Un mare avantaj al acestei proceduri este ca se realizeaza cu o singura vizita si intr-o singura sedinta in cabinetul stomatologic.

Exista cativa pasi de care trebuie sa tinem cont inaintea unui tratament de albire a dintilor.In primul rand medicul stomatolog trebuie sa stabileasca daca pacientul este un bun candidat in ceea ce priveste procedura intrucat albirea nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanele cu eroziune dentara sau boli gingivale,copiilor pana in 15 ani, persoane cu dintii foarte sensibili sau alergici la peroxid tocmai de aceea este necesara o consultatie inainte pentru a se hotari tipul tratamentului care vi se potriveste cel mai bine.

Candidatii ideali pentru albirea dintilor sunt persoanele ce prezinta pe dinti pete galbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, medicament sau tutun.

Tratamentul de albire in cabinetul stomatologic se desfasoara in modul urmator: se izoleaza gingiile cu ajutorul unui gel sau unui baraj de cauciuc si se aplica gelul cu peroxid pe suprafata externa a dintilor.Apoi se proiecteaza o lumina speciala, leduri sau laser, pe suprafetele dentare timp 30-60 min.

Simplificand, tratamentul de albire a dintilor in cabinet recurge la gelul concentrat pe baza de peroxid de hidrogen care penetreaza smaltul si albeste dentina, treptat in timp. Pentru a accelera si mari eficacitatea gelului se foloseste o lumina speciala si anume lampa cu ultraviolete sau laserul.

Tratamentele de albire sunt proceduri stomatologice cu rezultate foarte bune atunci cand sunt efectuate corect, de catre profesionisti.

Pastrarea nuantei de alb a dintilor necesita un efort din partea pacientului prin strictetea consumarii de alimente si bauturi ce pot colora dintii, o igiena orala impecabila si mentinerea  cu ajutorul unui tratament de intretinere disponibil la domiciliu.

Folosirea unei paste de dinti eficiente dupa tratamentul de albire este important in mentinerea albului dintilor, iar Sensodyne fluor si Blend-a-med All in one cu complex de staniu ofera protectie impotriva petelor si a tartrului.

De asemenea se recomanda, evitarea pe cat posibil a fumatului, renuntarea la acest factor ajutand foarte mult la mentinerea unei danturi curate si sanatoase.

Dr. Georgiana Elefterie – medic estetica si protetica dentara