Coroanele dentare din zirconiu

Una dintre inovațiile stomatologiei moderne este restaurarea dinților cu materiale biocompatibile care să fie suficient de solide pentru a rezista forțelor masticatorii.

Coroanele dentare din zirconiu

Una dintre inovațiile stomatologiei moderne este restaurarea dinților cu materiale biocompatibile care să fie suficient de solide pentru a rezista forțelor masticatorii.

  Programează-te

  0722 453 012
  0722 453 012

   Programează-te

   Coroanele dentare din zirconiu

   Una dintre inovațiile stomatologiei moderne este restaurarea dinților cu materiale biocompatibile care fie suficient de solide pentru a rezista forțelor masticatorii. La dispoziția medicilor dentiști azi stă un material estetic, puternic, pur, biocompatibil (absolut bioinert), care a revoluționat munca specialiștilor în estetica și protetica dentară: zirconiu.

   Coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată (procedeu CAD-CAM sau frezare prin comandă numerică) și sunt extraordinare din punct de vedere estetic. Așadar protezarea folosind suportul de zirconiu nu rezolvă doar o problema funcțională, lașând partea estetică pe seama altor proceduri de înfrumusețare a zâmbetului, ci reprezintă în sine o soluție estetică de acoperire a implantului dentar sau a unui dinte incomplet. Din punctul de vedere al specialiștilor în protetica dentară, coroanele pe suport de zirconiu reprezintă soluția optimă pentru restaurarea dinților, fară a ne limita doar la dinții frontali. Spre deosebire de alte soluții de înlocuire a țesuturilor dentare, aceasta este cea preferată de pacienți, datorită aspectului sau similar cu cel al unui dinte natural și rezistentei ce îi asigură o durabilitate mai mare.

   Avantajele coroanelor pe suport de zirconiu:

   • Aspect natural: De cele mai multe ori, factorul determinant, atunci când vine vorba despre coroane dentare îl reprezintă aspectul lor și asemănarea cu dintele natural. Din acest punct de vedere, coroana pe suport de zirconiu este, fară doar și poate, alegerea pe care trebuie o facă orice pacient care se confruntă cu probleme de reabilitare orală.
   • Durabilitate: Coroana dentară pe suport de zirconiu este o piesă protetică extrem de precisă, obținută prin frezare computerizată, astfel încât adaptarea sa gingivală este superioară altor tehnologii. Cu alte cuvinte, problemele gingivale întâmpinate, inevitabil în multe cazuri în care se foloseau alte soluții protetice, sunt eliminate complet în cazul coroanei dentare pe suport de zirconiu.
   • Acomodare imediată: Un alt avantaj major al coroanelor pe suport de zirconiu este acela acomodarea durează foarte puțin, spre deosebire de cazurile în care sunt folosite alte soluții protetice. Acest lucru se datorează faptului , spre deosebire de restul coroanelor, cele pe suport de zirconiu sunt foarte ușoare. După un timp foarte scurt de la montarea coroanelor pe suport de zirconiu, acestea se integrează perfect, devenind insesizabile de pacienți. Acesta este unul dintre principalele scopuri ale dezvoltării tehnologiei, confortul pacientului fiind mereu prioritar în noile soluții medicale.
   • Biocompatibilitate: Una dintre cele mai controversate laturi ale stomatologiei de azi, este restaurarea întregii structuri dentare cu materiale biocompatibile (care fie tolerate și acceptate de organism). Spre deosebire de restul coroanelor pe suport de metal (crom nichel, gaudent, etc.) capa de zirconiu nu este oxidată de fluidele din cavitatea orală, prin urmare nu irita țesuturile învecinate cu oxizi și nu influențează sub nici o formă culoarea dinților naturali. Pacienții care sunt foarte alergici, nu vor avea nici o reacție negativă, mai ales oxidul de zirconium ZrO2 are o compoziție rară și pură, nu corodează, nu are niciun fel de conductivitate electica și nu irită.
   • Conservarea țesutului dentar: Coroanele dentare pe suport de zirconiu sunt realizate prin frezare computerizată (procedeu CAD-CAM) și sunt extraordinare din punct de vedere estetic. Metoda CAD/CAM (Computer Assisted Dsesign – Computer Assisted Manufacture), implică utilizarea unei camere de captură video, performantă, de înaltă acuratețe a detaliilor, cuplată/conectată la un computer. Computerul realiza designul integral al restaurației pe baza imaginilor 3D scanate/captate urmând a fi plasat pe dintele pregătit de medicul dentist.

   Pentru o viziune cât mai complexă, menită să ajute medicul dentist, dar și reușita intervenției, în designul coroanei dentare se vor lua în calcul dinții vecini, dar și dinții antagoniști. Prin urmare medicul dentist, folosind o tehnică minim invazivă, vă trebui să prepare dintele cu pierderi minimale de țesut. Ulterior realizării designului computerizat, informația vă fi transferată aparatului de frezare, care are în componența sa instrumente diamantate, de o înaltă precizie.

   Sună acum pentru un zâmbet de invidiat!

   0728 326 43 sau 021 230 11 13

   Preturi

   COROANĂ CERAMICĂ VITA TOTAL FIZIONOMICĂ PE SUPORT REMANIUM (CROM – NICHEL) 1500 LEI

   COROANĂ CERAMICĂ PE SUPORT DE ZIRCONIU – REALIZATĂ PRIN FREZARE CAD – CAM 2100 LEI

   COROANĂ INTEGRAL CERAMICĂ IVOCALR E-MAX 2100 LEI

   COROANĂ INTEGRAL ZIRCONIU 1700 LEI

   Programează-te la unul din doctorii noștri.

   Te așteptăm cu servicii personalizate.