Igienizarea dentară profesională și fluorizarea

Igienizarea dentară profesională este o manoperă foarte importantă recomandată fiecărui pacient încă de la prima vizită la medicul stomatolog și se execută de preferință de doua ori pe an.

  Programează-te

  0722 453 012
  0722 453 012

   Programează-te

   IGIENIZAREA DENTARĂ PROFESIONALĂ ȘI FLUORIZAREA

   Igienizarea dentară profesională este o manoperă foarte importantă recomandată fiecărui pacient încă de la prima vizită la medicul stomatolog și se execută de preferință de doua ori pe an. Igienizarea profesională se poate realiza doar într-un cabinet de medicină dentară care să dețină toate instrumentele necesare (aparat cu ultrasunete, periuță și pastă specială pentru periaj). Pentru o curățare impecabilă și completă se recomanda și air flow-ul (unde se folosește o substanță pe bază de bicarbonat de sodiu care are rolul de a asigura o curățare intensă a zonelor mai greu accesibile ale dinților (precum șanțurile acestora). În plus acesta are rolul de a îndepărtă petele și colorațiile de la nivelul suprafeței dentare ce nu pot fi îndepărtate în urma detartrajului. Atenție! Air-flow-ul nu ține locul tratamentului de albire profesională a dinților, deși în cele mai multe cazuri aceștia capătă o nuanță mai deschisă în urma acestei proceduri.

   CE ESTE TARTRUL?

   Tartrul este placa dentară mineralizată. Acea placă pe care o resimțim cu toții atunci când nu ne periem dinții, este o bariera împotrivă eventualei acțiuni benefice a salivei. Periajul dentar este foarte important deoarece prin îndepărtarea acestei pelicule permite elementelor de remineralizare din salivă să producă acțiuni reparatorii la nivelul smalțului dentar. Indiferent de elementele comerciale (periuță sau pastă de dinți folosite) cel mai important este îndepărtarea acestei pelicule. În timp, placa dentară sub acțiunea anumitor tipuri de bacterii din cavitatea bucală se poate mineraliza formandu-se astfel tartrul dentar cu localizarea atât supra cât și subgingival. Acest tartru nu se poate îndepărtă decât cu ajutorul unei igienizări profesionale realizate în cabinetul stomatologic. Detartrajul asociat cu periajul și air-flow-ul reprezintă măsură cea mai importantă de prevenire a leziunilor carioase și a bolii parodontale care în timp pot duce la prierderea dinților.

   CUM PUTEM PREVENI APARIȚIA PLĂCII BACTERIENE?

   • Periaza dinții de cel puțin două ori pe zi timp de două minute. Roagăți medicul sotmatolog te învețe tehnica corectă a periajului pentru ca acesta fie unul eficient.
   • Folosese ață dentară pentru a inteparta placa bacteriană prezentă între dinții tăi și pe cea de la linia gingivală acolo unde periuță de dinți nu poate curăța suficient.
   • Evită alimentele dulci și lipicioase.
   • Programează-te o dată la șase luni pentru o igienizare profesională și un control de rutină atât de importante în menținerea sănătății bucale.

   FLUORIZAREA

   Fluorul este o substanță care ajută că dantura noastră să fie mult mai puternică, previne apariția dezintegrării dinților (carii) și face dintele mult mai rezistent la atacurile acide de bacterii și zaharuri din gură. Acesta este indicat atât dinților de lapte, cât și dinților permanenți. Tratamentul de fluorizare al dinților realizat în cabinetul dentar este o manopera ce durează câteva minute, iar tratamentul constă în aplicarea unei soluții pe dinți sub formă de gel sau spumă. După aplicarea tratamentului de fluorizare este recomandat să nu se clătească gura, să nu se bea ori să se mănânce timp de cca. 30 de minute pentru a permite tratamentului să acționeze asupra dinților întărind structura lor.

   Pentru o dantură sănătoasă, apelează cu încredere la specialiștii clinicii VelvetDental!

   Prețuri

   DETARTRAJ + PERIAJ PROFESIONAL 250 LEI

   Programează-te la unul din doctorii noștri.

   Te așteptăm cu servicii personalizate.