Radiologie dentara

Pentru rezolvarea unor urgente prin stabilirea unui diagnostic corect clinica noastra dispune de aparate de radiologie dentara panoramica, retroalveolara si tomografie computerizata cu fascicul conic.

Luni-Vineri – 09:00 – 21:00
Sambata – 9:00 – 15:00
Duminica – Inchis

Orarul nostru

  Programează-te

  0722 453 012

  Luni-Vineri – 09:00 – 21:00
  Sambata – 9:00 – 15:00
  Duminica – Inchis

  Orarul nostru
  0722 453 012

   Programează-te

   RADIOLOGIE DENTARA BUCURESTI

   Pentru rezolvarea unor urgente prin stabilirea unui diagnostic corect, ca si in situatia realizarii unui plan de tratament, clinica noastra dispune de aparate de radiologie dentara panoramica, retroalveolara si tomografie computerizata cu fascicul conic (CBCT). Am considerat absolut necesara aceasta dotare atat pentru completarea actului medical, cat si pentru a veni in sprijinul pacientilor care nu sunt astfel nevoiti sa se deplaseze pentru realizarea unor radiografii.

   Aparatele radiologice sunt de ultima generatie, fiind o aparatura digitala ale carei principale beneficii sunt:

   • reducerea cu pana la 80%-85% a dozelor de radiatie comparativ cu sistemul clasic de radiografie;
   • timp de expunere mai scurt;
   • obtinerea de informatii in timp real
   • prelucrarea si arhivarea imaginii obtinute;

   Posibilitatea prelucrarii imaginii pe calculator este unul dintre avantajele pe care imagistica digitala le are asupra filmului conventional. Producatorii includ in software-ul programelor o gama diversificata de metode de procesare, printre care: modificarea contrastului, inversarea tonurilor de gri, colorarea artificiala, realizarea de masuratori etc. Majoritatea senzorilor digitali existenti in prezent pe piata au o rezolutie a imaginii net superioara filmului conventional. Aceasta inseamna ca pe radiografiile digitale, medicul poate identifica informatii care nu ar fi fost vizibile pe un film conventional.

   Radiografia dentara retroalveolara poate vizualiza 2-3 elemente dentare si ofera detalii nedecelabile la examenul clinic, cum ar fi afectiuni parodontale, leziuni carioase in stadii incipiente, recidive ale cariilor, prezenta cariilor secundare marginale, chisturi, granuloame, fracturi.

   In tratamentul endodontic la microscop se pot realiza, atunci cand este cazul, radiografii retroalveolare cu incidente diferite pentru a vizualiza canale suplimentare sau a verifica detalii anatomice. De asemenea se realizeaza radiogafii retroalveolare d econtrol dupa tratamentul endodontic pentru a verifica calitatea si corectitudinea obturatiei.

   Radiografia dentara panoramica ofera o imagine a intregului aparat dento-maxilar putand vedea patologii osoase – chisturi , tumori, dinti inclusi – sinusurile maxilare, articulatiile temporo-mandibulare, fosele nazale, traseul anumitor nervi. Toate aceste date sunt extrem de importante pentru ca nu pot fi detectate la un examen clinic. Doar astfel se poate pune un diagnostic corect si oferi solutia unui tratament corespunzator cu rezultate cat mai bune si predictibile. Desi pare si este o investigatie complexa , cantitatea de radiatii este extrem de mica.

   RADIOGRAFIILE DENTARE LA COPII

   In cazul copiilor, razele X pot fi folosite pentru supravegherea dintilor care erup, permitand medicului dentist pedodont diagnosticarea problemelor si intocmirea planului de tratament stomatologic. Daca problemele dentare sunt identificate si tratate inca din stadiu incipient, tratamentele ulterioare sunt mult mai confortabile pentru copilul dumneavoastra si, in acelasi timp, mai ieftine.

   Academia Americana a Dentistilor Pediatri recomanda examinarea cu Raze X la fiecare 6 luni pentru copiii cu risc mare de aparitie a cariilor.Stomatologii pediatri sunt foarte preocupati de minimalizarea expunerii pacientilor la radiatii. In conditiile de siguranta actuale, cantitatea de Raze X primite in urma unei examinari este foarte mica, iar riscul este neglijabil. Pe scurt, radiografia dentara reprezinta un risc mult mai mic decat o problema dentara neidentificata si netratata.

   DOZE DE RADIATII

   Unitatea de masura pentru dozele de radiatii care ajung în organism este « milisievert » (mSv). Experţii Colegiului American de Radiologie si ai Societatii de Radiologie din America de Nord apreciaza ca doza maxima admisa de radiatii acumulate pe durata unui an nu trebuie sa depasească 20 mSv. Dintre toate investigatiile cu Raze X, radiografia dentara este cel mai putin iradianta, doza de radiatii emise fiind de numai 0,02 mSv.

   Sursa de radiatii Doza

   Radiografie dentara 0,02 mSv

   Mamografie 1-2 mSv

   CT toracic sau pelvis 4-8 mSv

   CT complet 10-12 mSv

   Radiatii din mediu 3mSv/an

   * Doza maxima admisa: 20 mSv/an.

   Surse: American College of Radiology, Radiological Society of North America, American Association of Physical Medicine.

   Preturi

   CBCT ATM 150 LEI

   CBCT ATM BILATERAL 300 LEI

   CT IN SCOP ENDODONTIC/DINTE 250 LEI

   CT MANDIBULĂ 300 LEI

   CT MAXILAR 300 LEI

   CT PARȚIAL MAXILAR 250 LEI

   OPG+TELERADIOGRAFIE PROFIL 150 LEI

   RADIOGRAFIE DE CONTROL 20 LEI

   RADIOGRAFIE PANORAMICĂ 100 LEI

   RADIOGRAFIE RETROALVEOLARĂ 50 LEI

   SET ORTODONTIC 210 LEI

   TELERADIOGRAFIE PROFIL 90 LEI

   Programează-te la unul din doctorii noștri.

   Te așteptăm cu servicii personalizate.