Aparat dentar ortodontic

Ortodonția reprezintă specialitatea medicinei dentare care vizează obținerea unei ocluzii (mușcături) ideale, asfel încât sănătatea țesuturilor aparatului dento-maxilar să rămână sănătoase.

Aparat dentar ortodontic

Ortodonția reprezintă specialitatea medicinei dentare care vizează obținerea unei ocluzii (mușcături) ideale, asfel încât sănătatea țesuturilor aparatului dento-maxilar să rămână sănătoase.

  Programează-te

  0722 453 012
  0722 453 012

   Programează-te

   Aparat dentar ortodontic

   Ce este Ortodonția?

   Răspuns: Specializarea se ocupă cu îndreptarea și corectarea poziției dinților prin folosirea unor aparate dentare ortodontice. Afecțiunile de acest gen sunt frecvente la copii și adolescenți. Părinții trebuie fie foarte atenți cu dinții copiilor lor și -i îndrumeînvețe încă de mici îi îngrijească, pentru a nu apela mai tărziu la diverse proceduri stomatologice nedorite, cum ar fi aparatul dentar (ortodontic), terapie, protetică, chirurgie oro-dentară sau chiar implant dentar.

   Înghesuirile și ocluziile incorecte dentare afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. O masticație deficitară poate avea urmări asupra integrității tubului digestiv. Progresul tehnicii în stomatologie (specializarea ortodonție) permite astăzi corectarea spectaculoasă, fară durere a anomaliilor dento-maxilare. Aparatele dentare (ortodontice) sunt aproape invizibile, realizate din materiale translucide, de culoarea dinților.

   În timpul copilăriei și adolescenței, oasele maxilare cresc și se maturizează, de aceea este mai ușor de modificat poziția dinților în această etapă.

   În cazul adulților, aplicarea tratamentului presupus de ortodonție poate dureze mai mult, pentru oasele maxilare și-au întrerupt creșterea. Tratamentul dentar este recomandat deoarece, pe termen lung, afecțiunile netratate pot duce la apariția unor defecte de vorbire, predispoziție pentru formarea tartrului, implicit a cariilor.

   Info ortodonție

   Ortodonția reprezintă specialitatea medicinei dentare care vizează obținerea unei ocluzii (mușcături) ideale asfel încât sănătatea țesuturilor aparatului dento-maxilar să rămână sănătoase. Fară un tratament ortodontic, atunci când este indicat, riscurile aferente sunt reprezentate de procese carioase greu de tratat sau boala parodontală, o afecțiune cu implicații grave.

   Ortodonția nu are limită de vârstă foarte mare. De la mic la mare, putem trata copii de la vârste de 5 ani, dar și adulți de 40 ani. Cu cât mai devreme tratăm problema cu atât avem la dispoziție mai multe opțiuni. În concluzie, este mult mai sănătos să tratăm malpozițiile dentare sau dinții nealiniați ortodontic decât non-ortodontic. Ortodontic, corectăm anomalia dentară, păstram sănătatea structurilor dentare și asiguram stabilitatea în timp a tratamentului, în timp ce non-ortodontic doar o mascăm.

   Există numeroase tipuri de tratament ortodontic pentru care puteți opta la clinica noastră – de la aparatul mobil potrivit pacienților cu dinți de lapte până la diferite tipuri de aparate fixe.

   1. APARATE DENTARE FIXE

   APARATE DENTARE METALICE

   • Prețul acestui tip de aparat dentar este mai scăzut în raport cu restul aparatelor ortodontice;
   • Este potrivit pentru orice tip de anomalie dentară;
   • Fiind realizat din metal, este un aparat foarte rezistent;
   • Pentru copii și chiar și pentru adulți există opțiunea să-și ”coloreze” aparatul grație elasticelor de diferite culori, chiar și forme.
   Vezi detalii

   APARATE DENTARE CERAMICE

   • Cu ajutorul culorii albe sau crem a brackeților, precum și a arcului alb ce trece prin brackeți, aparatul dentar ceramic trece, de obicei, aproape neobservat.
   • Pe lângă avantajul estetic oferit de aparatul ceramic, în utilizarea acestuia mai intervine și avantajul brackeților care nu se pătează. Elasticul din jurul lor se schimbă lunar, ceea ce permite menținerea unei igiene și a unui aspect impecabil.
   • Fiind realizat din ceramică – material casant – este indicat să se acorde atenție mâncărurilor dure existând riscul ruperii bracketului.
   Vezi detalii

   APARATE DENTARE SAFIR

   • Tratamentul cu aparatul dentar din safir oferă o soluție optimă pentru pacienții cu cerințe estetice deosebite. Caracteristicile individuale ale brackeților conferă rezultate de precizie.
   • În condițiile în care pacienții caută alternative fizionomice, cât mai puțin vizibile, brackeții safir pot reprezenta opțiunea cea mai bună pentru tratamentul ortodontic.
   • Fiecare bracket safir este obținut dintr-un singur cristal de ceramică pură , unul dintre cele mai rezistente materiale, pe poziția a doua după diamant.
   • Brackeții din safir oferă un control excepțional al rotațiilor dentare datorită dimensiunii brackeților – date furnizate de ultimele studii în domeniu.
   Vezi detalii

   APARATE DENTARE INCOGNITO (INVIZIBIL)

   • Este o invovație în tratamentul ortodontic datorită sistemului de brackeți fixați pe interiorul dinților făcându-l cu adevarat invizibil la suprafața exteriară a dinților. Nimeni nu va observa ca tu porți un aparat dentar!
   • Brackeți sunt realizați din aur, special pentru cazul dumneavoastră. Aurul face acest tip de aparat sa fie  ideal pentru orice persoană mai ales pentru cele care au alergii la diverse materiale folosite în compoziția aparatelor dentare obijnuite.
   • Tehnologia de realizare este de ultimă generație (Cad-Cam – computer assisted/ computer assisted manufacturing). Datorită acestei tehnici, fiecare arc este precis îndoit și fixat pe dinte, în funcție de necesități și de obiectivele tratamentului, pentru obținerea unor rezultate optime;
   • Rezultatele alinierii dentare vor fi vizibile la scurt timp de la începerea tratamentului;
   • Riscul leziunilor de demineralizare sunt reduse la minim având în vedere poziționarea brackeților pe suprafețe accesibile autocurățirii si remineralizării.
   Vezi detalii

   APARATE DENTARE SOCIAL SIX (INVIZIBIL)

   • Aparat dentar lingual parțial, se montează doar pe cei 6 dinți frontali – de la canin la canin – atât pe arcada superiară cât și pe cea inferioară;
   • Se adresează pacienților cu probleme dentare minore de înghesuire sau spațiere;
   • Fiind compus din mai puțini brackeți decât un aparat dentar obijnuit este mult mai usor de purtat și igienizat.
   Vezi detalii

   2. APARATE DENTARE MOBILE

   APARATE DENTARE CLEAR ALIGNER

   • Recomandat adulților
   • Se încadrează în categoria aparatelor invizibile, numite alignere (gutiere)
   • Este realizat dintr-un material transparent, invizibil
   • Este foarte confortabil, deoarece lipsesc brackeții și sârmele
   • Trebuie purtat minim 17 ore pe zi, inclusiv noaptea
   Vezi detalii

   APARATE DENTARE INVISALIGN

   • Aparat dentar recomandat adulților
   • Aliniatori transparenți sunt persoalizați pentru dinții dumneavoastră. Datorită transparenței este posibil ca nimeni să nu observe că purtați un aparat dentar.
   • Invisalign este un aparat detașabil ceea ce înseamnă că puteți manca și bea orice doriți în timpul tratamentului
   • Datorită faptului că nu există brackeți sau sârme, ca la un aparat dentar obijnuit, controlul lunar obligatoriu în cazul purtării unui aparat dentar este mult mai scurt
   • Fiecare gutieră este purtată secvențial de pacient, astfel producându-se deplasări treptate ale dinţilor din ambele arcade.
   Vezi detalii

   APARATE DENTARE MOBILE COPII

   • Poate fi purtat începând cu vârste fragede, chiar și de la 4 ani pănâ la vârsta de 10 ani;
   • Purtatea aparatului mobil este o metodă ortodontică nedureroasă pentru copil;
   • Aparatul dentar mobil are ca scop corectarea înghesuirilor dentare și face loc, acolo unde este cazul, dinților să erupă;
   • Copilul poate să iși personalizele aparatul, alegând o culoare (sau mai multe) pentru a-l face mult mai plăcut de purtat.
   Vezi detalii

   3. APARATE DENTARE DE CONTENȚIE

   Aparat dentar de contenție – retainer

   • Trebuie purtat după îndepartarea aparatului dentar pentru evitarea recidivei
   • Există două variante de aparat dentar de contenție: fix și mobil
   • Contenția fixă se prezintă sub forma unei sârmulițe ce se lipește cu adeziv pe interiorul dinților
   • Contenția mobilă se fabrică în laboratorul de tehnică dentară dintr-un material special și se poartă doar pe timpul nopții
   • Ambele variante sunt foarte ușor de purtat și igienizat
   • Medicul decide varianta de contenție cea mai potrivită cazului d-voastră.
   Vezi detalii

   Prețuri

   CONSULTAȚIE SPECIALIST 180 LEI

   DISCUȚIE PLAN DE TRATAMENT 100 LEI

   CONSULTAȚIE + FOTOGRAFII 200 LEI

   INTERPRETARE DOSAR ORTODONTIC 150 LEI

   FOTOGRAFII ORTO 100 LEI

   MODELE DE STUDIU / SCANARE INTRAORALĂ 150 LEI

   SET ORTODONTIC 210 LEI

   PRINTARE MODELE 3D 200 LEI

   BRACKEȚI METALO-CERAMICI 4300 LEI

   BRACKEȚI METALICI 3300 LEI

   BRACKEȚI CERAMICI 4000 LEI

   APARAT ORTODONTIC METALIC ESTETIC 3800 LEI

   INVISALIGN – FABRICAT ÎN AMERICA / ARCADĂ (2300 EURO) 11000 LEI

   SPARK 10/AMBELE ARCADE 9500 LEI

   SPARK 20/AMBELE ARCADE 14500 LEI

   SPARK 20/ O ARCADĂ 9000 LEI

   SPARK ADVANCE/AMBELE ARCADE 22000 LEI

   APARAT ORTODONTIC SAFIR ARCADĂ 4800 LEI

   APARAT ORTODONTIC LINGUAL INCOGNITO /ARCADĂ–fabricat în Germania 12000 LEI

   APARAT ORTODONTIC SOCIAL SIX/ ARCADĂ 3500 LEI

   easy case 5800 LEI

   medium case 6800 LEI

   complex case 7600 LEI

   BRACKEȚI METALIC 4200 LEI

   BRACKEȚI CERAMICI 4800 LEI

   APARAT ORTODONTIC MOBIL/ ARCADĂ 1500 LEI

   ACTIVATOR 2000 LEI

   BARĂ TRANSPALATINALĂ 600 LEI

   CIMENTARE BUTON LINGUAL 100 LEI

   CIMENTARE INEL MOLAR 80 LEI

   CONTROL LUNAR APARAT ORTODONTIC / ARCADĂ 150 LEI

   CONTROL LUNAR APARAT ORTODONTIC MOBIL/ ARCADĂ 120 LEI

   CONTROL BIMAXILAR APARAT CLEAR-ALIGNER/INVISALIGN 200 LEI

   CONTROL BIMAXILAR APARAT ORTODONTIC INCOGNITO 200 LEI

   CONTROL BIMAXILAR APARAT ORTODONTIC FIX 250 LEI

   CONTROL CLICK (AMBELE ARCADE) 200 LEI

   REFINEMENT CLICK 300 LEI

   DISTALIZATOR 2000 LEI

   DISJUNCTOR 2300 LEI

   DISJUNCTOR PE MINIIMPLANTE 4000 LEI

   DISPOZITIV NANCE 800 LEI

   FLUORIZARE DUPĂ ȚNDEPARTARE BRACKEȚI/ ARCADĂ 100 LEI

   GUTIERĂ CONTENȚIE 400 LEI

   GUTIERA ORTOCLASIC 250 LEI

   GUTIERĂ SET-UP/ ARCADĂ 300 LEI

   GUTIERĂ ATM (ÎNREGISTRARE + GUTIERĂ + SEDINȚE) 3000 LEI

   HEAD – GEAR TRATAMENT ORTODONTIC CU FORȚE EXTRAORALE 2100 LEI

   ÎNĂLȚARE OCLUZIE/ DINTE 50 LEI

   ARC APARAT FIX LINGUAL 100 LEI

   ARC FIZIONOMIC 100 LEI

   ARC NITI / SS 100 LEI

   ÎNLOCUIRE BRACKET CERAMIC 180 LEI

   ÎNLOCUIRE BRACKET METALIC 150 LEI

   ÎNLOCUIRE ARC APARAT FIX LINGUAL 100 LEI

   ÎNLOCUIRE ARC SS CU PINTENI APARAT FIX 90 LEI

   ÎNDEPARTARE APARAT FIX/ ARCADĂ 300 LEI

   MASCĂ FACIALĂ DELAIRE 700 LEI

   MENȚINĂTOR DE SPAȚIU 620 LEI

   ORTHOFORUM 800 LEI

   3M 1500 LEI

   PLACĂ DE CONTENȚIE 600 LEI

   POSITIONER 950 LEI

   PRELUARE CAZ- INVISALIGN 1500 LEI

   PROFILAXIE BRACKEȚI 300 LEI

   REPARAȚIE APARAT ORTODONTIC MOBIL 600 LEI

   RETEINER FIX 450 LEI

   SET UP / DINTE 50 LEI

   TRAINER ORTODONTIC 950 LEI

   TRATAMENT ORTODONTIC DESCOPERIRE DINTE INCLUS 180 LEI

   TRATAMENT ORTODONTIC PREPROTETIC CU MINIIMPLATURI ORTODONTICE 1500 LEI

   TWIN BLOCK 2000 LEI

   ÎNREGISTRARE ARC FACIAL + MONTARE ARTICULATOR 350 LEI

   Programează-te la unul din doctorii noștri.

   Te așteptăm cu servicii personalizate.