Ce este aparatul dentar lingual, care sunt avantajele?

aparat dentar lingualIn ultima perioada, din ce in ce mai multi adulti cauta si cer tratament orthodontic, majoritatea lor preferand tratamentul cu aparate dentare cat mai fizionomice si cat mai putin vizibile, deoarece vor sa obtina rezultate fara impedimentul estetic. De asemenea, multi pacienti tineri realizeaza ca acum exista optiunea unui tratament ortodontic cu bracketi aproape invizibili si aleg in acest sens. Bracketii linguali sunt complet invizibili din exterior si nu exista niciun impediment estetic. Bracketii vestibulari, chiar si cei mai fizionomici sunt vizibili si acest fapt reprezinta unul dintre motivele pentru care pacientii refuza tratamentul orthodontic.

Sistemul incognito reprezinta un tratament ortodontic, pe parcursul caruia bracketii sunt fixati pe interiorul dintilor, acestia fiind realizati individual, pe fiecare dinte in parte, printr-o tehnologie de ultima generatie (Cad-Cam – computer assisted/ computer assisted manufacturing). Datorita acestei tenici, fiecare arc este precis indoit si fixat pe dinte, in functie de necesitati si de obiectivele tratamentului, pentru obtinerea unor rezultate optime.

Avantajele tratamentului cu bracketi linguali:

  • optim din punct de vedere estetic.
  • disconfort minim in vorbire si alte acte functionale datorita designului obtinut prin tehnica de ultima generatie.
  • individualizare pentru cele mai bune rezultate.
  • rezultatele alinierii dentare vor fi vizibile la scurt timp de la inceperea tratamentului;
  • riscul leziunilor de demineralizare sunt reduse la minim avand in vedere. pozitionarea bracketilor pe suprafete accesibile autocuratirii si remineralizarii.
  • un tratament indicat in aproape orice tip de anomalie dento-maxilara si oricarui pacient, adult sau adolescent.

Alte tipuri de aparate dentare:

Pentru o programare la medicul ortodont va rugam sa completati formularul de contact!