Pentru ca suntem in permenenta influentati de cei din jur, de frumusetea promovata in reviste sau la televizor, cerintele de natura estetica ale pacientilor pot fi uneori  greu de satisfacut.

Fatetele dentare, o solutie eficienta!

fatete dentareEste totusi de datoria medicului stomatolog sa ofere solutii de tratament moderne adaptate fiecarui caz in parte. Una dintre aceste metode este reprezentata de fatetele dentare din portelan (ceramica), cea mai de succes procedura  stomatologica non-invaziva  a  ultimului deceniu. Atunci cand sunt executate corect, fatetele dentare din portelan sunt nu numai cea mai naturala forma a esteticii dentare ci chiar fac parte din personalitatea celei sau celui care le poarta.

Obiectivul realizarii fatetelor dentare este acela ca pacientul sa primeasca restaurari care sa se integreze perfect in aspectul fetei, sa fie in armonie cu gingia si osul iar cei care le privesc sa nu-si poata da seama de prezenta acestora.

Totul despre fatetele din portelan

Fatetele din portelan au devenit alternativa  moderna a coroanelor dentare metalo-ceramice sau a celor integral ceramice. Dezavantajul coroanelor metalo-ceramice  este ca metalul poate transpare prin ceramica la nivelul gingiei, dandu-i  un aspect inestetic, iar in cazul coroanelor integral ceramice este necesar un sacrificiu mare de tesut dentar prin slefuiri mai profunde care de cele mai multe ori pot afecta gingia sau pulpa dintelui.

Fatetele de portelan sunt insa perfect integrate biologic, datorita stabilitatii chimice crescute,  toxicitatii scazute asupra tesutului si gradului redus de a produce sensibilitate sau iritabilitate la nivelul gingiilor. Deasemenea, ele reduc placa bacteriana ce se formeaza pe dinti datorita suprafetei netede si lucioase de care placa bacteriana nu poate adera.

Fatetele se cimenteaza pe dinte cu ajutorul unor tehnici adezive de ultima generatie.  Fatetele sunt foarte subtiri – maxim 0,5 mm –  dar de indata ce sunt cimentate  se integreaza perfect cu structura dintelui si devin extrem de durabile.

Cazurile  care se pot trata prin realizarea de fatete  trebuie atent selectionate pentru a fi siguri de un rezultat excelent. Prin acest procedeu se pot rezolva probleme de estetica precum corectarea dintilor nealiniati, coloratii puternice ale acestora (probleme cauzate de tratamentul cu tetraciclina, „innegrirea” sau „inrosirea” dintilor din cauza unor interventii anterioare pe acel dinte), defecte de crestere (dinti scurti sau mai lungi), fracturi superficiale sau apropierea dintilor cu strungareata.

Din cauza varstei smaltul se subtiaza si dintii capata o opacitate caracteristica. Prin fatetarea cu portelan zambetul poate fi transformat rapid, fara durere si cu un minim de sacrificiu al tesutului dentar. Este vorba asadar despre proportii, armonie, frumusete, marime , culoare, umbre, aranjament-aliniament.

Pentru ca traim intr-o lume in permanenta schimbare, aspectul este foarte important nu numai din punct de vedere social dar si economic. Efectele pozitive ale unei asemenea interventii asupra zambetului, fizionomiei  si increderii in sine nu trebuie subestimate.

Cat costa o fateta ceramica?

Fatetarea ceramica se poate realiza la clinica stomatologica Velvet Dental, click aici pentru lista de preturi. Dar cel mai important aspect este faptul ca responsabilitatea numarul unu a medicilor nostri stomatologi este aceea de a realiza fatete ceramice care sa asigure o estetica dentara remarcabila dar si o buna biocompatibilitate cu arhitectura gingiei invecinate. Cand aceste deziderate sunt realizate  si relatia dintre estetic si functional este indeplinita, pacientul se va simti excelent.