Tratamentul ortodontic cu alignere invizibile sau transparente câștigă popularitate în rândul pacienților ortodontici și din motive întemeiate. Aceste aparate dentare sunt discrete, confortabile și mai fiabile ca niciodată. Astăzi, există mai multe opțiuni disponibile pentru tratamentul ortodontic cu alignere invizibile. VelvetDental, care deservește pacienții din București, folosește atât aparatele dentare Invisalign, cât și Spark pentru a trata pacienții cu probleme ortodontice. Deci, care este diferența dintre cele două opțiuni ”transparente”?

Tratamentul ortodontic cu alignere invizibile este o opțiune excelentă pentru majoritatea pacienților ortodontici. Tehnologia din spatele acestor aparate dentare revoluționare a devenit mult mai avansată și mai sofisticată, astfel încât chiar și pacienții cu malocluzii mai severe pot utiliza tratamentul.

Aparatul dentar Invisalign

Invisalign a fost unul dintre primele branduri de tratament ortodontic cu alignere invizibile care a ajuns pe piață. Invisalign a obținut aprobarea Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) în 1998 și de atunci a devenit un nume cunoscut ca alternativă la aparatele dentare tradiționale. În 2000, 75% dintre medicii ortodonţi din America au fost instruiți cu privire la utilizarea sistemului Invisalign.

Invisalign folosește o serie de alignere clare pentru a ghida treptat dinții către locațiile lor ideale. Alignerele Invisalign sunt create folosind tehnologia de înaltă performanță în imagistica tomografiei computerizate. Medicii ortodonţi și medicii stomatologi generali din întreaga lume oferă sistemul Invisalign ca tratament dentar pacienților lor. Pacienții adoră Invisalign, deoarece alignerele sunt transparente, făcându-le practic invizibile pentru ceilalți. De asemenea, sunt detașabile, astfel încât pacienții nu trebuie să-și modifice regimul alimentar sau să-și petreacă mai mult timp periind și folosind ața dentară în timpul tratamentului.

Fiecare pacient primește o serie de alignere personalizate și fiecare set este purtat aproximativ 22 de ore pe zi timp de una sau două săptămâni înainte de a trece la următorul set. Fiecare set este perfect calibrat pentru a obține o anumită mișcare a dinților, provocând o presiune ușoară, dar constantă. Fiecare plan de tratament este personalizat pentru fiecare pacient și pentru malocluzia specifică a acestuia.

Aparatul dentar Spark

Aparatele dentare Spark sunt unele dintre cele mai discrete și confortabile alignere de pe piața de astăzi. Fiecare aligner este decupat manual pentru a oferi cel mai înalt nivel de confort. În plus, materialul utilizat pentru crearea alignerelor poate duce la o mișcare mai eficientă și sigură a dinților, ducând astfel la un timp de tratament mai scurt. Studiile au arătat că pentru unii pacienți, aparatul dentar Spark poate fi mai confortabil și mai productiv.

Alignerele Spark utilizează imagini 3D de înaltă tehnologie la fel ca Invisalign pentru a crea un plan de tratament personalizat. Alignerele funcționează în același mod ca și Invisalign, însă cu o diferență foarte mare. Alignerele Spark sunt disponibile numai medicilor ortodonţi. Asta înseamnă că tratamentul este întotdeauna în mâinile celui mai experimentat și mai cunoscător practicant. Invisalign este disponibil și pentru medicii stomatologi generali. Spark vă asigură că tratamentul dvs. este întotdeauna în mâinile unui profesionist în ortodonție care cunoaște complexitatea modului în care se mișcă dinții și care are experiența garantată pentru a oferi cele mai bune rezultate posibile.

Spark reprezintă următoarea generație de alignere invizibile. Acestea sunt nu numai mai confortabile, dar sunt și mai rezistente la pete și oferă o evoluție mai bună și margini mai fine.

Când vine vorba de zâmbetul dvs., meritați tot ce este mai bun – și asta înseamnă tratament oferit de un ortodont certificat de bord. Alignerele Spark garantează că tratamentul dvs. va fi asigurat de un ortodont care este specializat în a ajuta pacienții să-și realizeze zâmbetele viselor lor în fiecare zi.