Pentru tine, viitoare mămică, am pregătit câteva întrebări frecvente (FAQ) pe care le poți avea despre sănătatea ta dentară în timpul sarcinii:Printre drumurile la medicul ginecolog, vizitele de la spital și pregătirea casei pentru bebeluș, nu uita de controlul regulat la medicul dentist! Controlul stomatologic în timpul sarcinii nu este doar sigur, ci mai ales indicat pentru sănătatea ta dentară.

Pentru tine, viitoare mămică, am pregătit câteva întrebări frecvente (FAQ) pe care le poți avea despre sănătatea ta dentară în timpul sarcinii:

Trebuie să-mi schimb obiceiurile zilnice?

Dacă deja te periezi de două ori pe zi cu o pastă de dinți corespunzătoare nevoilor tale dentare și în plus, îți completezi rutina zilnică cu ață dentară, atunci ține-o tot așa! Dacă nu, este timpul potrivit să începi, deoarece obiceiurile nesănătoase în timpul sarcinii sunt asociate cu nașterea prematură, restricția de creștere intrauterină, diabetul gestațional și preeclampsia. Consultă-te cu medicul dentist de la Velvet Dental Clinic despre obicieurile corecte de sănătate orală.

De ce îmi sângerează gingiile?

În timpul sarcinii, cele mai multe modificări fizice și hormonale apar în corpul tău, dar și în cavitatea bucală. Jumătate din femeile însărcinate au gingivită de sarcină, o formă ușoară de boală parodontală care este cea mai comună între a doua și a opta lună de sarcină. De obicei, dispare după naștere. Modificările hormonale influențează puternic sănătatea dinților tăi și afectează alimentarea cu sânge a țesutului și răspunsul organismului la toxine. Cele mai întâlnite simptome sunt gingiile roșii și umflate, aftele, sângerările sau glandele salivare umflate.

Periază-te de două ori pe zi timp de două minute, curăță-te între dinți o dată pe zi și discută cu medicul dentist de la Velvet Dental Clinic despre alte măsuri pe care le poți lua pentru a-ți menține gingiile sănătoase.

Mă lupt cu grețuri matinale. Ce ar trebui să fac?

Din păcate, grețurile, deși sunt ”matinale” pot apărea în orice moment al zilei. Conținutul vărsăturilor este puternic acid, din cauza acidului gastric din stomac, poate deteriora smalțul dinților și crește riscul de degradare al acestora. Clătește-ți gura cu apă curată pentru a împiedica acizii din stomac să producă leziuni dentare sau gingivale. După care așteaptă 30 de minute, apoi periază-ți dinții cu blândețe. Cere medicului dentist de la Velvet Dental Clinic sfaturi referitoare la tehnicile corecte de periaj şi de igienă orală.

Este recomandat să merg la medicul dentist în timpul sarcinii?

Da! De fapt, medicul dentist îți poate recomanda îngrijiri dentare suplimentare în timpul celui de-al doilea trimestru și la începutul trimestrului al treilea, pentru a ajuta la prevenirea gingivitei. Dacă ultima ta vizită la medicul dentist a depășit perioada recomandată de 6 luni sau dacă întâmpini probleme de sănătate dentară, programează-te acum la un consult stomatologic!