Aparatele dentare funcționează eficient pentru a alinia dinții în poziția lor corectă, aplicând presiune pe dinți pe o anumită perioadă de timp. Aparatele dentare pot fi utilizate pentru îndreptarea dinților, corectarea unei mușcături greșite și în scopuri cosmetice.

Aparatele dentare trebuie, de obicei, să fie purtate timp de doi ani și, în acest timp, este esențial să avem grijă să le îngrijim și să le menținem curate.

Din păcate, îngrijirea aparatului dentar necesită mult timp și efort, însă făcută în mod corect va veni cu o răsplată sub forma unui zâmbet sănătos și strălucitor.  Iată câteva sfaturi despre cum putem menține un zâmbet sănătos în timp ce purtăm aparate dentare:

Bune obiceiuri de igienă orală

Pentru a ne menține dinții sănătoși atunci când purtăm aparat dentar, este important să păstrăm o rutină bună de îngrijire orală pentru dinți.

Aparatele dentare fixe, tradiționale sunt alcătuite din brackeți, inele şi arcuri de care se pot prinde mici resturi alimentare, ceea ce poate duce la  acumularea de placă bacteriană .

Pentru a evita acest lucru, trebuie să ne asigurăm că urmăm o rutină de îngrijire orală corectă în fiecare zi, care implică periaj, folosirea aței dentare și utilizarea în mod regulat a apei de gură.

Respectarea instrucțiunilor ortodontului

Ortodontul ne poate oferi instrucțiuni suplimentare, cum ar fi plasarea benzilor de cauciuc elastice pe brackeți, care ajustează în timp poziția maxilarului superior și a celui inferior.

Aceste instrucțiuni sunt specifice nevoilor unice a fiecărui pacient și ajută la obținerea rezultatelor pe care le dorim de la tratamentul nostru ortodontic.

Dietă prietenoasă cu dinții

O dietă prietenoasă cu dinții implică consumul de alimente cu aciditate scăzută, cum ar fi banane, lapte, fructe de mare și ouă, astfel încât să nu deteriorăm în timp smalțul dinților.

O altă modalitate de a ne menține zâmbetul atunci când purtăm aparat dentar este să evităm alimentele cu un nivel ridicat de zahăr pentru a reduce șansele dezvoltării de carii dentare.

Pentru mai multe informații despre tratamentul ortodontic din cadrul Clinicii Velvet Dental sună la 0728326438 și fă-ți o programare la medicul specialist ortodont!