VÂRSTA RECOMANDATĂ PENTRU INSERAREA IMPLANTULUI DENTAR

Procedura inserării unui implant dentar presupune înlocuirea unui dinte sau a mai multor dinți lipsă cu unități protetice și este una dintre cele mai populare proceduri dentare disponibile în prezent. Există mai mulți factori care contribuie la stabilirea cerinței și, prin urmare, la succesul implanturilor dentare:

  • tipul protezarii in functie de densitatea osoasa a pacientului
  • igiena orală a pacientului;
  • obiceiurile zilnice ale pacientului;
  • vârstă;
  • situatia medicala

La Velvet Dental Clinic este importantă respectarea acestor criterii pentru a efectua tratamentul un tratament corec cu cele mai bune rezultate. Inainte de orice interventie se recomanda un Computer Tomograf.

Vârsta conteaza?

Vârsta minimă: Implanturile dentare sunt recomandate copiilor care suferă de pierderea prematură a dinților după ce au trecut de etapele pubertății (creșterea de bază a oaselor maxilare și a dinților s-a finalizat). În cazul în care se apelează la un tratament cu implant în timpul acestui proces de creștere, aceste implanturile particulare pot întrerupe creșterea naturală a maxilarului, o situație care va duce la modificări majore ale maxilarului.

În multe cazuri, creșterea maxilarului continuă până la vârsta de 18 sau 20 ani și, prin urmare, se recomandă începerea tratamentului după acest interval de vârstă. Însă deoarece fiecare individ este diferit, este recomandată consultarea medicului stomatolog pentru a determina fezabilitatea plasării implanturilor dentare la persoanele mai tinere de 20 de ani. Evaluarea creșterii se poate realiza prin diverse teste care ar indica etapa la care se află: o creștere activă / finalizarea creșterii.

Vârsta maximă: Operația pentru implant dentar, indiferent de gradul de complexitate a acesteia, se realizează cu succes și la pacienții vârstnici. Pentru aceasta, este necesară prezența unei porțiuni suficiente de os, in caz contrar se adauga o cantitate recomandata de os artificial pentru a asigura succesul tratamentului.

Nu există o vârstă maximă specifică pentru a efectua procedurile de implantare dentară. De asemenea, există cazuri în care pacienții de 80 de ani au fost supuși acestui tratament, fără complicații. De altfel, majoritatea pacienților au peste 60 de ani.

Astfel, implanturile dentare sunt o alegere excelentă pentru orice persoană, odată ce punctele de mai sus sunt notate și urmate.