Dantura impecabilă este un semn bun pentru o sănătate generală, a întregului organism. Dantura te ajută să mesteci corect şi să ai o digestie bună. De asemenea, dacă ai grijă de sănătatea orală, te vei bucura de lipsa unei plăci bacteriene în exces, care ți-ar dăuna în acest caz. Există diferenţe între a utiliza periuţă electrică vs periuţă normală. Se pot obţine rezultate bune în oricare dintre aceste variante, dacă periajul este realizat corect, urmând instrucţiunile medicilor dentişti. Aşadar, iată 5 avantaje ale spălării corecte, ţinând cont de diferenţele dintre utilizarea periuţei electrice şi periuţei clasice, normale. 

  • Perierea trebuie să fie realizată cu atenţie, cuprinzând toţi dinţii

În oricare variantă a spălării dinţilor trebuie să existe tehnici corecte de periere. Se poate face un periaj care să ajute sănătatea orală în ambele situaţii, existând avantaje de ambele părți. Aşadar, cu o periuţă normală, se pot cuprinde toţi dinţii, însă este necesară o mai mare atenţie acordată fiecărui grup dentar. Este important ca mişcările să fie realizate într-o anumită direcţie, pentru a proteja gingia. Periuţa electrică foloseşte anumite rotații și/ sau vibraţii care completează  mişcările mâinii, situație în care, poate avea o precizie mai bună. 

  • Periuţa electrică facilitează curăţarea în profunzime, însă, pentru a preveni retracțiile gingivale, trebuie utilizată cu atenție la limita dintre dinte și gingie

Gingiile sunt parte din sistemul de sănătate orală și o importantă componentă a frumuseții zâmbetului. De aceea, grija faţă de gingii este foarte importantă. Ele pot dezvolta anumite afecţiuni dacă nu sunt curăţate corespunzător sau dacă sunt realizate mişcări prea agresive în momentul perierii. Periuţa electrică facilitează curăţarea corespunzătoare a dinților din jurul gingiilor, care nu se vor inflama în absența plăcii. Însă, o presiune prea mare a unui periaj agresiv va duce la retracția gingiilor de pe suprafața dentară, cu expunerea rădăcinilor, lucru care poate produce neplăceri atât din punct de vedere estetic, cât și al sensibilității dentare. Puteţi avea gingii sănătoase folosind orice tip de periuţă, cu condiția să utilizați o tehnică corectă de periaj, dedicată fiecărui tip.

  • Periuţa manuală poate îndepărta placa bacteriană la fel de bine ca și periuța electrică

Periuţa electrică este cunoscută pentru avantajul de a îndepărta placa bacteriană depozitează pe dinţi mai repede decât o periuță manuală. Însă, există și dezavantajul de a lăsa toate mișcările necesare unui periaj corect în grija periuței electrice, aceasta nerealizând în final un periaj complet și eficient. 

  • Petele superficiale de pe dinţi se pot îndepărta mai ușor dacă alegi o periuţă electrică

Datorită construcţiei ei, periuţa electrică poate avea puterea de a îndepărta anumite pete superficiale de pe dinţi. Acestea sunt apărute în urma consumului excesiv de alimente care pot colora dinţii, precum vinul, cafeaua sau alte sucuri roşii sau negre. Astfel, periuţa electrică este perfectă pentru a menţine dinţii mai albi şi mai curaţi. 

  • Unele periuţe electrice au diverse funcţii speciale care te ajută să ai un periaj corect

Există periuţe electrice care au funcţii speciale de monitorizare a periajului. Un asemenea exemplu poate să fie un timer care se declanşează atunci când au trecut minutele setate pentru periaj. Alt tip de atenţionare sonoră poate să fie legată de secundele petrecute pe o anumită parte a gurii, pentru a putea trece la următoarea porţiune din dantură.