implant_dentar_straumann_pretIn momentul cand alegem sa inlocuim dintii absenti si sa reabilitam masticatia cu ajutorul implanturilor dentare este foarte important sa fim informati. De asemenea trebuie sa cunoastem caracterisiticile si avantajele diferitelor firme producatoare pentru a putea lua o hotarare in deplina cunostinta de cauza. In aceasta sectiune vom prezenta caracteristicile cele mai importante si avantajele implantului Straumann in comparatie cu restul producatorilor.

De ce Straumann?

La ora actuala, implantul dentar Straumann se pozitioneaza in varful piramidei acoperind toate ramurile implantologiei orale. Mai bine de acum jumatate de secol (anul 1954) se puneau bazele fabricii Straumann in inima micului sat elvetian Waldenburg.

De atunci si pana in prezent a urmat o cercetare continua si o dezvoltare permanenta a acestei structurii astfel incat intre anii 1970-1990 Straumann devine lider mondial cu implanturile de osteosinteza.

Anii de cercetare in care specialistii au combinat si experimentat in laborator diferite metale precum otelul, aluminiul si titanul au adus experienta cea mai vasta astfel ca in zilele noastre ne ofera o gama foarte de variata de implanturi dedicate fiecarui caz clinic in parte. Chirurgul poate alege astfel solutia implantologica optima putand personaliza fiecare componenta in cadrul tratamentului.

Ce tipuri de implanturi ne pune la dispozitie Straumann si care sunt caracteristicile acestora?

    • Implantul dentar Soft tissue level: un implant de nivel tisular, conceput pentru a simplifica tratamentul. Procedura chirurgicala intr -o singura etapa permite o trauma chirurgicala minima, o recuperare mult mai rapida,discomfort postoperator minim si un timp redus pana la realizarea lucrarii protetice finale.
    • Implantul dentar Bone level: Pentru un aspect cat mai estetic si mai natural. Linia Straumann Bone Level ofera o mare flexibilitate in tratament si solutii optime pentru pacientii cu exigente deosebite in zonele estetice.
    • Implantul dentar Roxolid: ultima generatie si varful de lance al casei producatoare. Roxolid-ul este un material revolutionar conceput special pentru utilizarea in implantologia dentară. Realizat dintr un aliaj de titan-zirconiu este mai rezistent decat titanul pur, cu o excelenta capacitate de osteointegrare. Aceasta combinatie de proprietati este unica pe piata – nu exista niciun alt aliaj metalic care sa unifice rezistenta mecanică mare si osteoconductivitatea (dirijarea cresterii si regenerarii osoase).

Caracteristici tehnice

Toate implanturile dentare Straumann prezinta o suprafata tratata de tip SLA: moderat rugoasa ceea ce ii sporeste suprafata de contact intre os si implant, asigurandu-i o mai buna integrare. Datorita acestor proprietati este redusa foarte mult perioada de vindecare postoperatorie de la 3-6 luni la 1 luna si jumatate pana cand implantul poate realizata coroana definitiva. La ora actuala este cea mai rapida si sigura perioada de integrare a unui implant.

In concluzie, putem afirma ca suprafata de tip SLA este una ditre cele mai documentate stiintific in domeniul implantologiei orale. Rata de success a impalnturilor ce au fost protezate dupa o perioada de 6 saptamani este foarte ridicata (97-100 %) pe o perioada de 5 ani. Si dupa 10 ani, rata de supravietuire a ramas tot la 97%. Suprafata de tip SLA a fost modificata din punct de vedere chimic in vederea imbunatatirii acestui material excelent. Ultima generatie combina rezultatele extraordinare obtinute in implantologie cu o rata de supravietuire pe termen lung demonstrata prin studii clinice.