În zilele noastre, există mai multe opțiuni dentare pentru un zâmbet frumos și sănătos și o sănătate orală mai bună. Dacă te gândești să-ți îndrepți dinții, probabil că te întrebi care este cea mai bună soluție pentru tine – aparatul dentar tradițional sau cel aparat dentar invizibil Invisalign, detașabil.

  • Aparatul dentar tradițional reprezintă cea mai bună opțiune pentru corecții dentare complexe, iar rezultatele sunt vizibile adesea mai devreme decât cu alte tratamente alternative.
  • Aparatul dentar Invisalign și alte alignere transparente, asemănătoare protezelor dentare, sunt 100% personalizate pe cazul fiecărui pacient și nu afectează estetica zâmbetului.
  • Costul fiecărei alegeri va depinde de tipul de corecție dentară de care pacientul are nevoie și de cât de complex va fi tratamentul propus de medicul dentist. În cazul aparatelor dentare tradiționale, materialul pe care îl alege pacientul pentru brackeți poate afecta prețul total.
  • Stilul de viață și obiceiurile zilnice sunt esențiale în decizia pacienților de a alege un anumit tip de aparat.

Elementele de bază ale aparatelor dentare tradiționale

Aparatul dentar tradițional este alcătuit din brackeți atașați pe dinți și conectați prin fire de metal îngust cu rolul de a determina dinții să se miște puțin câte puțin, pânâ când sunt corect aliniați. Sunt necesare vizite regulate la medicul dentist, la fiecare trei până la zece săptămâni, pentru a înlocui legăturile de fiecare dată când se ajustează aparatul. Există multe opțiuni de materiale și culori pentru aparatele dentare, inclusiv brackeți transparenți sau din ceramică.

Aparatul dentar tradițional e cea mai bună opțiune pentru corecții dentare complexe, cum ar fi probleme legate de lucrări protetice fixe și cele determinate de mușcăturile incorecte. Utilizarea aței dentare și periajul corect efectuat regulat sunt cele două elemente cheie ale unei igiene orale corecte.

Aparatul dentar tradițional se poartă 24/7 până la terminarea tratamentului. Poate exista un anumit disconfort atunci când legăturile sunt înlocuite și este recomandat evitarea consumului de alimente lipicioase, cum ar fi prăjiturile, bomboanele şi fructele uscate. În plus, consumul de alimentele şi băuturile acide poate duce la decolorarea dinţilor.

Elementele de bază ale alignerelor transparente

Alignerele transparente, cum ar fi aparatul dentar Invisalign, sunt cunoscute ca opțiunea invizibilă pentru îndreptarea dinților. Scanarea 3D, mult mai detaliată, a danturii este folosită pentru a crea o serie de proteze dentare transparente, cu rolul de a mișca dinții în timp, puțin câte puțin. Aparatul dentar este purtat timp de două săptămâni, apoi înlocuit cu o nouă versiune, cu specificații de îndreptare a dinților, realizat în așa fel încât să preseze continuu asupra dinților, în vederea atingerii rezultatului dorit.

Aparatul dentar Invisalign îndreaptă dinții fără a afecta estetica zâmbetului și este 100% personalizat pe cazul fiecărui pacient. Realinierea dinților se produce în timp, fără disconfortul brackeților și a legăturilor. Alignerele pot fi îndepărtate pentru a mânca și a bea, deci nu este necesară o îngrijire suplimentară cu privire la alimentele prinse între brackeți. Pacienții cu aparatele dentare Invisalign nu au restricții alimentare, ca în cazul celor cu aparate dentare tradiționale.

Asigură-te că ai un zâmbet frumos și lasă-i pe cei din jurul tău să admire acest lucru. Bucură-te de dantura ta puternică și sănătoasă.

Programează o întâlnire la cabinetul nostru stomatologic VelvetDental din zona Primăverii, București: 0722 453 012  /  0728 326 438.