Mulți oameni nu conștientizează cât de importantă este sănătatea dinților. De cele mai multe ori, amânăm vizita la stomatolog din lipsă de timp, sau pur și simplu, nu mă doare nu mă duc. Total greșit, o dată la 6 luni fiecare dintre noi trebuie să mergem la medicul stomatolog pentru un control de rutină. Știi tu exact că dinții tăi sunt sănătoși, chiar dacă nu ai mai fost de mult la un control? Cum este mai bine să previi decât să tratezi, în continuare îți voi prezenta principalele cauze care duc la pierderea dinților. 

→ Igiena orală necorespunzătoare

Știu că este greu de crezut, dar la ora actuală în România există persoane care nu se spală pe dinți. Sincer nu înțeleg de ce, în mai puțin de două minute ai terminat periajul dinților. Totodată, periajul dinților necorespunzător favorizează formarea de tartru, lucru care duce la apariția carilor. 

→ Boala parodontală

Apare la nivelul gingiilor din cauza microbilor din placa dentară. Dacă nu este tratată la timp, boala avansează și distruge osul ce susține dinții. 

→ Cariile dentare netratate sau severe

 Lipsa periajului zilnic duce la apariția carilor, iar dacă acestea nu sunt tratate la timp, medicul nu mai poate salva dintele.

→ Traumatisme

Traumatismele se produc de obicei în urma unor accidente neprevăzute. Chiar dacă dintele nu a cazut, există riscul ca în timpul impactului să se fi fracturat rădăcina, lucru care duce la infectarea dintelui.

→ Ginvigita

Inflamarea gingiilor este provocată în general de infecția bacteriană, iar dacă aceasta nu este depistată și tratată la timp, boala poate evolua în parodontită, care provoacă pierderea dinților. Unii pacienți au parte de tratament imediat când au depistat că dinții lor prezintă afecțiuni, alții așteaptă până în ultimul moment, lucru care este total în defavoarea lor. Nu mai aștepta și mergi regulat la medicul stomatolog, indiferent dacă prezinți afecțiuni dentare sau nu.