Pacientul in varsta de aproximativ 30 ani s-a prezentat in clinica noastra in regim de urgenta cu un traumatism facial in urma caruia a rezultat o fractura la nivelul dintelui 1.1 . (poza 1) In urma examinarii radiologice s-a constatat ca dintele este vital iar la examinarea clinica dintele nu prezenta mobilitate. S-a hotarat reconstituirea dintelui din materiale composite.

Am inceput prin a lua un index siliconic (poza 2). In indexul siliconic s-a preparat forma dentara prin slefuirea propriu-zisa a acestuia (poza 3). Tot acum s-a facut si verificarea viitoare forme a dintelui. Apoi s-a realizat izolarea campului protetic (poza 4) si crearea de interfata adeziva in urma careia s-a contruit peretele palatino-incizal al dintelui dintr-un strat de smalt translucent (poza 5 si 6). Peste acesta s-a aplicat si dentina si smaltul, cromatica carora a fost stabilita conform dintilor vecini.

 

In continuare reconstructia s-a adaptat in ocluzie, am echilibrat simetria si s-au facut finisarile si lustrul final. (poza 7)

Tratamentul s-a realizat intr-o singura sedinta in regim de urgenta iar pacientul a primit ca recomandari o investigare radiologica la aproximativ 6 luni, respectiv 1  ani si controlul periodic.

 

Caz realizat de Dr. Anatolii Glopina – medic estetica si protetica dentara

Clinica stomatologica Velvet Dental