Dantură stricată? Ce soluție alegem?Întrebarea ”Cât costă să-ți faci dantura toată?’‘ este des auzită în ultima perioadă printre oamenii care au nevoie de reconstrucție dentară totală. De cele mai multe ori, pacienții intră în cabinetul stomatologic și vor dinți noi și frumoși, dar nu știu exact ce implică acest procedeu. Ei bine, montarea dinților este abia a doua etapă, prima etapă este aplicarea unui implant dentar. Înainte de orice intervenție chirurgicală este nevoie ca pacientul să-și facă o serie de analize, pentru a vedea dacă este clinic sănătos.

Implantul dentar este o rădăcină artificială în formă de șurub, ce înlocuiește cu succes rădăcina unui dinte lipsă. Înainte de intervenția de implantologie se face anestezie locală, așadar nu doare absolut deloc. Această intervenție durează mai putin de o ora iar procesul de osteointegrare este între 3 și 6 luni in functie de tipul de implant.

Materialul din care este realizat este titan. Acest material este extrem de rezistent si durabil si in plus are o toleranta ridicata de organism. Medicul stomatolog este cel mai indicat să vă recomande tipul de implant dentar potrivit pentru dvs. Aceste detalii se vor stabili în urma unui control amănunțit și pe baza radiografiei dentare.

Proteza fixă pe implanturi este soluția optimă pentru persoanele care au rămas fără nici un dinte. Este o operație costisitoare, însă este cea mai rapidă metodă pentru a rezolva problema dinților lipsă.