Pentru că am intrat în luna februarie, luna sănătății dentare pentru cei mici, este momentul potrivit să aducem în lumina reflectoarele câteva idei pentru a-i învăța pe copii noștri cum să aibă mai multă grijă de dinții lor. Tema acestui an este ”Ne spălăm corect pe dinți pentru un zâmbet sănătos!”.

Așadar, cum îi putem ajuta pe cei mici să zâmbească sănătos? Încearcă următoarele sfaturi de mai jos:

1. Transformă periajul dinților într-un joc

Setează un cronometru distractiv sau o aplicație pentru periajul dentar timp de cel puțin două minute de două ori pe zi. Există, de asemenea, mai multe periuțe de dinți interactive pe piața video care fac din periajul dentar zilnic o plăcere distractivă pentru cei mici.

2. O periuță cool, cu supereroi

În plus față de periuțele de dinți disponibile cu aplicații, există o mulțime de periuțe pentru copii cu personajele lor preferate din povești, desene sau filme care îi vor face să-și dorească să-și curețe dințișorii în fiecare zi.

3. Încearcă o diagramă de recompense

Ca orice modalitate de recompensare a copilului, tabelul cu steluțe aurii nu este util în orice împrejurare. Dacă micuții sunt deja cuminţi și ascultători, acesta devine inutil. Dar în cazul în care, copilul tău este hiperactiv și îți este dificil să-l obișnuiești cu o igientă dentară corectă, încearcă o diagramă de recompense care oferă stimulente pentru o bună îngrijire orală. Îi poți oferi acces la o nouă aplicație sau un timp de joacă mai îndelungat.

4. Ață dentară colorată

Să recunoaștem: utilizarea aței dentare poate fi o provocare pentru unii dintre adulți, ca să nu mai vorbim de copii. Dar dacă îți înveți de mic copilul despre o igienă dentară sănătoasă, folosirea aței dentare va deveni pentru el o a doua natură. Pentru a-i încuraja să o folosească, încearcă ața dentară colorată sau cu arome. Spală-te pe dinți în același timp cu cel mic, ca să te asiguri că își curăță dințișorii în mod corect și nu uita, distrați-vă împreună în timpul procesului.

În plus, utilizarea aței dentare îndepărtează aproape 40% din placa și bateriile din gură, așa că, atunci când nu o folosești vei obține doar 60% dinți curați și sănătoși!

Programează-te acum la clinica stomatologică Velvet Dental Clinic și ai grijă de sănătatea dentară a celui mic!