După îndepărtarea aparatului dentar, există două provocări majore cu care se confruntă mulți oameni:

  • Câteodată pot apărea pete sau decolorări ușoare pe dinți, lângă și unde au fost aplicați brackeții.
  • Dinții nu sunt aliniați corespunzător.

Clinica stomatologică Velvet Dental Clinic recomandă:

Începe cu un prim examen dentar temeinic și programează-te la un tratament profesional de albire. În cazul în care dinții nu au fost curățați cu grijă și au rămas prinse resturi alimentare în zone mai puțin accesibile, acest lucru poate duce la acumularea plăcii bacteriene. Această situație se poate remedia prin tratamente de albire.

Folosește o periuță de dinți cu peri medium. Știai că persoanele care au purtat aparat dentar sunt mai susceptibile de a suferi mai târziu de recesiunea gingiei? Spală-te ușor cu o periuță de dinți cu peri medium, pentru a evita iritarea gingiilor și, implicit, senzația de durere, sângerarea sau chiar retracția gingivală. Periuțele de dinți electrice sunt excelente pentru prevenirea recesiunii gingiei deoarece acestea sunt mai blânde cu dantura.

Poartă retainerul sau aparatul de contenție conform instrucțiunilor. Nimănui nu-i place să poarte un retainer, dar medicii ortodonți nu glumesc atunci când spun că este important. Chiar și după ce ai purtat atâta timp aparatul dentar, dinții au tendința de a se întoarce în poziția inițială. Acest proces poate dura ani de zile până când dinții se vor adapta la noua lor poziție.

Sănătatea dentară este foarte importantă în timpul îngrijirii ortodontice

Menținerea unei danturi sănătoase este foarte importantă în timpul și după tratamentul ortodontic. Curățarea regulată a dinților și vizitele la medicul dentist pot face diferența.

Dacă ai aparat dentar (sau tocmai l-ai scos), medicii specialiști de la Velvet Dental Clinic te pot ajuta să obții cel mai bun rezultat posibil din tratamentul ortodontic: un zâmbet frumos, sănătos, de care vei fi mândru!

Sună la cabinetul nostru stomatologic din zona Primăverii, București: 0722 453 012  /  0728 326 438 și programează o întâlnire la medicul specialist.