Copiii cu varsta de pana in 3 ani beneficiaza de consultatie gratuita in clinica stomatologica Velvet Dental

Dragi parinti, cat de important este zambetul copiilor vostri? Suntem convinsi ca pentru toti raspunsul este acelasi: FOARTE IMPORTANT! Dar cat de SANATOS este zambetul copiilor vostri, voi stiti?

Pentru a afla raspunsul, trebuie sa va prezentati la medicul specialist pedodont pentru un examen de rutina inca de la aparitia primului dinte. La clinica stomatologica Velvet Dental copiii cu varsta de pana in 3 ani, beneficiaza de consultatia gratuita din partea noastra.

‘’Dar de ce este atat de importanta igiena orala, in special a dintilor de lapte? Acestia oricum cad si se schimba cu cei definitivi(…)de ei trebuie sa avem grija!’’ Aceasta este afirmatia cel mai des auzita de medicul specialist pedodont al clinicii noastre.

Ca sa intelegeti ‘’De ce?’’ iata ce trebuie sa stiti despre dintii de lapte:

Mugurii dintilor se formeaza inca din timpul vietii intrauterine acestia formandu-se din celule embrionare urmand sa erupa in cavitatea bucala in jurul varstei 6 luni. Ei au rolul de a ajuta la masticatie si vorbire. Dintii de lapte apar pana la varsta de 2 ani iar in acest timp trebuie sa oferim copilului o igiena corecta deoarece dintii de lapte influenteaza in mod direct sanatatea dentitiei permanente.

Tot ce trebuie facut este sa folosesti o bucata de tifon cu care sa stergi bland dintii copilului. Pe masura ce dintii se inmultesc puteti trece la o periuta si pasta de dinti recomandata de medicul dentist cu care sa perii dintii prin miscari, pe arcada superioara, de sus in jos, de la gingie inspre dinte iar pe arcada inferioara de jos in sus, pe ambele fete ale dintelui. Implica copilul in aceasta activitate, inventeaza jocuri, aplica puterea exemplului pentru a putea sa creezi din aceasta activitate, o activitate placuta. Vei vedea ca, pe masura ce acesta inainteaza in varsta va cere sa se spele singur pe dinti insa nu uita ca nu are dexteritate si ca nu poate realiza inca un periaj corect. Este important sa il verifici si sa intervii cu periajul acolo unde acesta nu a fost facut corect. De asemenea nu uita de vizita la medicul pedodont o data la 6 luni pentru un control si un periaj profesional. Nu asteptati sa apara o carie sau o alta problema dentara pentru a va prezenta cu copilul la dentist. Este important ca acesta sa se obisnuiasca cu mediul, aparatura si personalul dintr-o clinica dentara. Daca totusi apar carii pe dintii de lapte ai copilului, TRATATI-LE! Orice carie netratata poate provoca durere, infectie, disconfort permanent si cel mai grav se poate ajunge la extractia dintelui. Extractia prematura a dintilor de lapte poate avea numeroase consecinte precum: inghesuirea dintilor definitivi, alimentatie anormala, dezvoltatea deficitara a limbajului ori poate impiedica cresterea si dezvoltearea normala a oaselor maxilare. Desigur, sunt si situatii in care, dintele sau dintii trebuie extrasi insa indicat este sa nu se ajunga la aceasta etapa.

In concluzie, cei 20 de dintisori de lapte trebuie ingrijiti cu maxima atentie pentru ca zambetul copilului tau sa fie nu doar frumos ci si sanatos!

Pentru o programare ne puteti contacta la numerele: 0722.453.012 // 021.230.11.13 sau la adresa de mail: office@velvetdental.ro

#PoartaZambetulVelvet