Implantul dentar este o interventie dureroasa?

oferta implant dentar megagenImplantul dentar este o ‘’radacina’’ artificiala inserata in osul mandibular sau maxilar. Acesta este fabricat din materiale ce sunt biocompatibile cu corpul noastru, fuzionand cu osul cavitatii bucale pentru a sustine o coroana, o punte sau o proteza completa.

Avantajele unui implant dentar sunt multiple:

  • ofera un suport foarte bun viitoarelor coroane artificiale
  • elimina neplacerile legate de acumularea de resturi alimentare de sub corpurile de punte ale lucrarilor protetice
  • ofera o masticatie eficienta
  • se evita sacrificarea dintilor sanatosi
  • imbunatatesc vorbirea si aspectul estetic.
  • implantul dentar este indicat atat pentru persoanele tinere cat si pentru varstnici.

Inserarea unui implant dentar nu este deloc dureroasa.

Se face sub anestezie locala insa la cerere se poate opta si pentru anestezie prin sedare. Dupa instalarea anesteziei, medical va face o incizie in gingie apoi, implantul este inserat cu ajutorul unui surub care permite acestuia sa inlocuiasca radacina dintelui. Dupa inserarea implantului, gingiile sunt saturate si se asteapta vindecarea lui in functie de tipul implantului (intre 1 si 6 luni). Aceasta procedura dureaza aproximativ 40 minute. Dupa perioada de osteointegrare, medicul implantolog fixeaza bontul ce permite medicului protetician sa inceapa tratamentul protetic. Bontul este o extensie a implantului dentar si serveste drept baza pentru noul dinte.

Dupa inserarea implantului dentar, pacientul poate resimti un mic discomfort, zona se poate umfla ori invineti. Pentru durerea din zona implantului medicul recomanda analgezice ursoare, precum Ibuprofenul. La aproximativ 7-10 zile, pacientul revine in cabinetul medicului pentru un control postimplant si pentru indepartarea firelor. Pana in acel moment, toata simptomatologia mai sus mentionata va disparea.

Pretul unui implant dentar cu bont protetic in clinica noastra pleaca de la 2550 lei. In luna aprilie puteti beneficia la clinica Velvet Dental de un pret promotional de 2100 lei la implantul dentar Alpha Bio care include bontul protetic si coroana ceramica pe suport Cr.Ni.

Pentru un zambet de invidiat, profita de REDUCEREA clinicii noastre si fa-ti programare la medicii specialisti ai clinicii noastre:

Ne puteti contacta la numerele: 0722.453.012 // 021.230.11.13 sau la adresa de mail: office@velvetdental.ro #POARTAZAMBETULVELVET