Un dinte lipsă sau un spațiu între dinți ne poate împiedică să zâmbim, să râdem sau chiar șă vorbim. De cele mai multe, ne acoperim gura cu mâna sau pur și simplu ne îndepărtăm timid de la aceste activități atunci când suntem în public.

Dacă ai optat deja pentru o proteză dentară detașabilă și te simți frustat de instabilitatea dispozitivului și de mentenanța constantă de care are nevoie, un implant dentar ar putea fi o soluție estetică mult mai eficientă și complet funcțională. Aceste înlocuiri permanente ale dinților lipsă pot ajuta la prevenirea viitoarelor degrădări ale dinților și gingiilor înconjurătoare, oferind în același timp o soluție durabilă pentru problemele legate de dantură.

Nu numai că înlocuirea dinților lipsă ajută la îmbunătățirea încrederii, dar poate, de asemenea, să îmbunătățească masticația și pronunția, să consolideze sănătatea orală și să restabilească aspectul facial.

În timp ce implanturile și protezele dentare sunt amândouă considerate metode acceptabile de restaurare a dinților, implanturile au mai multe avantaje față de protezele mobile.

DE CE IMPLANTURILE DENTARE SUNT MAI BUNE DECÂT PROTEZELE DENTARE?

Atât implanturile dentare cât și protezele dentare sunt utilizate astăzi în medicina stomatologică. Cu toate acestea, implanturile dentare sunt superioare din multe puncta de vedere:

O soluție permanentă și durabilă

Implantul dentar fuzionează la nivelul maxilarului și se inserează în acesta sau în mandibulă. Protezele sunt dispozitive detașabile și se pot deforma sub apă fierbinte sau se pot rupe, sparge sau crăpa. Acestea au nevoie de ajustare, reparație sau chiar înlocuire în termen de 7 ani de la prima utilizare. Implanturile dentare sunt sigure, durabile și construite să dureze o viață.

Funcție optimă și performanță

Atât implanturile dentare, cât și protezele dentare prezintă similitudini de funcționare. Cu toate acestea, protezele dentare pot aluneca în gură, cauzând defecte de vorbire.

Pentru că sunt concepute să fuzioneze cu osul, implanturile dentare devin o parte din pacient, eliminând astfel disconfortul protezelor detașabile. Implanturile îmbunătățesc atât vorbirea, cât și mestecatul, perimțând consumul de alimente cu încredere și fără durere.

O igienă mai bună

Îngrijirea restaurarilor cu implanturi dentare se face la fel ca îngrijirea dinților naturali prin periaj, folosirea apei de gură și a aței dentare și vizite regulate la medicul dentist. În schimb, protezele trebuie scoase pentru o curățare specială.

Nu numai că acest lucru este incomod, dar oferă o marjă de eroare mai mare pentru o igienă orală corectă. Deoarece implanturile dentare nu necesită o rutină specială de curățare, acestea sunt o opțiune mai bună pentru igiena orală.

Prevenirea pierderii de masă osoasă (osteoporoză) și a retracției gingivale

Protezele dentare pot provoca retracția gingiilor care presupune retragerea gingiilor de pe dinți, cu expunerea rădăcinii. Acest lucru poate determina în cele din urmă deformarea formei maxilarului, care poate distorsiona și îmbătrâni prematur aspectul facial.

Implanturile dentare fuzionează la nivelul maxilarului, o metodă care previne pierderea de masă osoasă și deteriorarea atât a maxilarului, cât și a gingiilor. Implanturile dentare protejează forma naturală a maxilarului și poate oferi un zâmbet sănătos și frumos.

O experiență mai confortabilă

Implanturile dentare se simt la fel ca dinții naturali. Majoritatea persoanele nici nu le observă odată ce sunt inserate chirurgical. Protezele, pe de altă parte, pot irita gingiile și pot provoca leziuni la nivelul gurii.

Un zâmbet autentic

Implanturile dentare arată și funcționează exact ca dinții naturali și se integrează armonios cu ceilalți dinți sănătoși. Noul dinte artificial acționează și îndeplinește aceleași funcții ca un dinte natural, oferind în același timp o remodelare cosmetică a zâmbetului.

Cel mai bun mod de a determina dacă implanturile dentare sunt cea mai bună opțiune pentru nevoile tale specifice este prin planificarea unei consultații la clinica stomatologică premium Velvet Dental București.

Zâmbește cu încredere!