Coroanele dentare reprezintă una dintre cele mai recomandate și populare proceduri dentare. Acest lucru se datorează faptului că rezolvă o varietate de probleme dentare care pot contribui la extinderea semnificativă a vieții unui dinte. În plus, este o procedură practic nedureroasă. Arată ca un dinte natural și întărește structura dintelui. În continuarea articolului, am pregătit patru motive pentru care este posibil să ai nevoie de o coroană dentară:

1. Cariile și cavitățile dentare

Cariile dentare determină slăbirea dinților și le pune în pericol structura. Atunci cand acestea sunt mai profunde, medicul dentist trebuie să înlăture zonele afectate. Acest lucru slăbește structura dentiției și o lasă vulnerabilă în fața bacteriilor. O coroană dentară poate să acopere restul dintelui și să împiedice intrarea bacteriilor noi, astfel încât să nu fie nevoie de extracția dintelui. Când sunt netratate, cariile dentare pot crea cavități, care sunt, de asemenea, frecvent tratate cu aceste  coroane dentare.

2. Tratamentul de canal

Obturația de canal este tratamentul stomatologic menit să repare și să salveze de la extracție un dinte infectat sau care prezintă carii profunde, în cadrul căruia pulpa dintelui este extrasă. În completarea tratamentului de canal este necesară reconstrucția dintelui cu o coroană dentară.

3. Dinții fracturați sau rupți

Un dinte ușor crăpat, chiar dacă provoacă durere, nu necesită întotdeauna o coroană dentară. Cu toate acestea, pentru fisuri mai adânci sau fracturi, coroanele sunt recomandate pentru a preveni alte daune dentare. Cel mai extrem caz îl reprezintă persoanele cu o afecțiune genetică rară numită sindromul dintelui fisurat. Acest lucru este cauzat de fracturile de stres și se răspândește începând de la smalț până la nervul dintelui.

Uneori acest lucru cauzează sensibilitatea dentară la temperaturi diferite. Mestecatul poate deveni foarte dureros atunci când alimentele mici, cum ar fi semințele, sunt prinse în fisurile dintelui și lărgesc astfel fractura. Dacă nu se tratează, fisura poate deveni atât de mare încât dintele se rupe în două. O coroană dentară elimină durerea și poate restaura structura dintelui fisurat.

4. Estetică dentară

Poți preveni decolorarea dinților cu ajutorul unei paste speciale de dinți pentru albire sau a tehnicilor profesionale de albire dentară. Dar dacă ai suferit o intevenție pe canal sau decolorarea dinților e prea intensă, atunci tratamentele de albire nu vor funcționa.

O coroană dentară personalizată poate avea rolul de a înlocui un dinte decolorat și cele din porțelan sunt considerate soluția ideală din punct de vedere estetic pentru că imită culoarea și aspectul dinților.

La clinica stomatologică Velvet Dental Clinic te putem ajuta să obții un zâmbet pe care vei fi bucuros să-l arăți!