Un abces dentar este o infecție. Simptomele principale sunt inflamația și durerea dentară. Nivelul de durere și inflamație determină în cele din urmă dacă această afecțiune devine o urgență dentară. Cu toate acestea, dacă abcesul dentar nu este tratat în timp util, acesta poate provoca o infecție semnificativă la nivelul maxilarului.

Abcesele dentare sunt urgențe stomatologice

Un abces dentar se califică ca urgență dentară. Dacă un pacient nu se tratează la timp, această afecțiune dentară are potențialul de a cauza o problemă medicală și mai gravă.

Abcesele sunt destul de dureroase deoarece sunt stimulate de o infecție în porțiunea centrală a dintelui (pulpa dentară). Corpul combate infecția, generând o colecție de bacterii, țesuturi și puroi. Acest puroi alcătuiește de fapt gruparea celulelor albe din sânge. Abcesul dentar care rezultă se va dovedi destul de incomod.

Dacă abcesul nu este tratat rapid sau în mod corespunzător, infecția se va deplasa aproape sigur la nivelului capului și în zona gâtului. De asemenea, este posibil ca un abces dentar netratat să provoace un abces cerebral fatal.

Dacă aveți dureri severe de dinți, clinica stomatologică VelvetDental București este disponibilă oricând pentru urgențe dentare la numerele de telefon: 0728.326.438 sau 0722.453.012!

Simptome comune ale unui abces dentar care indică asistență dentară de urgență

Un abces dentar care provoacă o durere de dinți constantă este un motiv de îngrijorare. Durerile de dinți dese și de o intensitate ridicată la nivelul gâtului, maxilarului sau urechii reprezintă o problemă majoră.

În plus, un abces care provoacă sensibilitate dentară la consumul de alimente reci, calde, dulci sau acide sau la senzația de presiune la masticație trebuie analizat imediat de către un dentist cu experiență.

Simptomele suplimentare ale abceselor dentare includ sensibilitatea de-a lungul ganglionilor limfatici și umflarea feței.

Contactați astăzi cabinetul nostru stomatologic!

Clinica stomatologică VelvetDental București este aici pentru a vă gestiona abcesul dentar. Dacă credeți că aveți un abces dentar sau orice altă problemă de sănătate orală, contactați-ne la numerele de telefon: 0728.326.438 sau 0722.453.012!