Dacă ai căutat până acum care este cel mai bun tratament de îndreptare a dinților, cu siguranță ai descoperit faptul că există o mulțime de opțiuni. De la aparatele dentare tradiționale la aparatele linguale „incognito” până la alignerele transparente, poate fi dificil să stabilești care opțiune este cea mai potrivită pentru situația ta particulară.

Pentru tineri și adulți, aparatele dentare tradiționale nu mai oferă demult o soluție socială acceptabilă, aceștia căutând un tratament ortodontic mai subtil și confortabil, așa cum oferă alignerele transparente.

În prezent, specialiștii în ortodonție din cadrul clinicii stomatologice Velvet Dental București folosesc două variante diferite: bine-cunoscutele alignere Invisalign și una dintre cele mai inovatoare metode de aliniere dentară, metoda Spark Clear Aligner. Dar care dintre aceste două variante oferă cel mai bun tratament ortodontic?

Tehnologiile SmartTrack vs TruGEN

Atât Invisalign cât și Spark folosesc materiale brevetate pentru a crea alignere puternice, durabile și transparete. În timp ce Invisalign utilizează tehnologia SmartTrack, cei de la Spark folosesc tehnologia TruGEN. Poate părea că aceste materiale sunt aproape identice, dar nu sunt.

Studiile au arătat că, atunci când se utilizează tehnologia TruGEN, în comparație cu principalii concurenți (inclusiv Invisalign), acest material va crea de fapt alignere care sunt mai puternice, mai durabile, mai confortabile, mai rezistente la apariția petelor și cu o claritate și o transparență incredibile. Deși aceste caracteristici pot să nu pară la fel de importante luate separat, însă împreună, ele creează formula perfectă pentru eficiență.

Recomandat de majoritatea ortodontiștilor

La sfârșitul zilei, vei dori să alegi tratamentul ortodontic recomandat de majoritatea ortodonților, nu-i așa? În timp ce Invisalign și Spark Clear Aligner sunt comparabile din punct de vedere estetic, există un factor major care nu este adesea discutat: certificarea de a le monta.

Știai că Invisalign poate fi aplicat atât de dentiști, cât și de ortodonți deopotrivă după un curs de certificare de weekend? Spark Clear Aligner, pe de altă parte, este un tratament utilizat exclusiv doar medici de specialitate instruiți în folosirea acestui tip de aligner. Astfel, Spark Clear Aligner necesită aplicarea și monitorizarea sa de către acel medic ortodont specializat în utilizarea aparatelor dentare Spark.

Asigură-te că ai un zâmbet frumos și lasă-i pe cei din jurul tău să admire acest lucru. Bucură-te de dantura ta puternică și sănătoasă. Consultă-te cu medicul ortodont și stabiliți împreună pașii către un zâmbet perfect.