Procedura de implant dentar este plasarea dinților protetici permanenți care arată și funcționează ca dinții naturali. Procedura de implantare este concepută pentru a fi nedureroasă și pentru a oferi un zâmbet care durează o viață. Atunci când implantul dentar este plasat de către medici specialiști implantologi buni, procedura este una dintre cele mai sigure și mai reușite în practicile dentare și cosmetice.

Din ce este format un implant dentar?

Un implant dentar este format din trei părți principale: implantul, bontul și arcada (sau coroana).

Implantul este o structură în formă de șurub din titan, pe care medicul implantolog îl inserează în os. Osul fuzionează cu implantul printr-un proces natural cunoscut sub numele de osteointegrare.

Bontul este un conector care fixează implantul de coroană. Aceasta este folosită pentru a acoperi total implantul dentar, cu redarea funcțiilor estetice și funcționale ale dintelui.

Cel mai bun implant dentar

Implanturile dentare sunt de diferite dimensiuni, înălțimi și tipuri. Medicul specialist implantolog ne poate ajuta să stabilim ce opțiune este cea mai potrivită pentru noi, în funcție de nevoile noastre specifice.

Tipuri de implant dentar

Fiecare implant dentar este conceput pentru o utilizare specifică. Dacă trebuie înlocuiți mai mulți dinți, atunci poate fi recomandat tratamentul All-on-4, prin care se reabilitează full-arch pe un număr redus de implanturi; în timp ce o coroană ar putea fi cea mai bună opțiune pentru un dinte ciobit.

Cel mai important lucru pentru Clinica Stomatologică VelvetDental București este găsirea echipamentului și tratamentului potrivite pentru sănătatea bucală, confortul, bugetul și stilul de viață al pacientului.

Există două tipuri principale de implanturi:

  1. Implanturi dentare endosteale. Aceste implanturi dentare sunt plasate în mandibulă. De cele mai multe ori, sunt realizate din titan și au forma unor șuruburi mici, fiind cele mai utilizate în implantologie.
  2. Implanturi dentare subperiosteale. Aceste implanturi dentare sunt plasate pe sau deasupra maxilarului și sub gingie. Acest tip de implant poate fi utilizat la pacienții care nu au suficientă mandibulă sănătoasă pentru a susține implantul.

Recuperare după implant dentar

Fie că medicul implantolog efectuează procedura de implant dentar într-o etapă sau mai multe, putem suferi de un anumit nivel de disconfort,  așa cum am face-o și cu multe alte intervenții chirurgicale dentare.

Acest disconfort ar putea fi:

  • vânătăi ușoare la nivelul feței, în zona operată;
  • umflătură la nivelul feței;
  • sângerări minore;
  • durere la nivelul zonei asupra căreia s-a intervenit chirurgical cu implant dentar.

Din aceste motive, medicul implantolog poate recomanda un tratament medicamentos pentru durere în perioada post-operatorie a implantului dentar.

Dacă disconfortul, durerea sau orice altă problemă se agravează în zilele următoare procedurii, trebuie să contactăm imediat medicul dentist.

După fiecare etapă chirurgicală, este recomandată consumarea alimentelor mai moi sau semilichide / lichide până când zona chirurgicală se vindecă.

Cât costă un implant dentar?

Click aici pentru preț implant dentar!

Clinica stomatologică VelvetDental București utilizează cele mai bune implanturi dentare din lume și poate pune la cererea pacientului oricare tip de implant dentar din lume, plus bonturile protetice aferente acestuia.