CE ESTE O URGENȚĂ DENTARĂ?

O urgență dentară poate lua nastere in doua moduri; fie ca o traumă (cum ar fi un dinte fracturat, fractură de maxilar sau o altă vătămare care apare brusc), fie ca urmare a unei probleme de sănătate orală, căruia nu i s-a acordat atenție sau a fost ignorată și s-a agravat progresiv.

Indiferent de motivul urgenței dentare, în contextul epidemiologic actual, cu limitări temporare cu privire la ce fel de consultații dentare pot avea loc în cabinetele stomatologice pentru a ajuta la protejarea comunității în general, este important să înțelegem ce este și nu este  considerat urgent.

Ce este o urgență dentară?

Nu lăsați o urgență stomatologică să se agraveze. Rămâneți calm și sunați-ne la numerele de telefon: 0728.326.438 sau  0722.453.012.

Asociația Dentară Americană (ADA) definește o  urgență dentară drept potențială care poate pune în pericol viața și necesită  tratament imediat pentru a opri sângerarea continuă și pentru a ameliora durerea sau infecția severă. Aceste  urgențe  dentare  includ:

  • Sângerare necontrolată;
  • Infecții care provoacă umflarea feței și pot compromite sistemul respirator;
  • Traumatisme dento-alveolare (luxații, avulsii, fracturi dentare cu interesarea camerei pulpare) și care pot îngreuna respirația.

Îngrijirea stomatologică de urgență se concentrează pe gestionarea condițiilor care au nevoie de atenție imediată pentru ameliorarea durerilor severe și / sau a riscului de infecție – cel mai important, îngrijirea stomatologică de urgență ajută la prioritizarea cazurilor din camerele de urgență ale spitalelor.

Urgențele stomatologice în contextul COVID-19 includ:

  • Dureri dentare severe cauzate de inflamație sau infecție la nivelul sau în jurul unui dinte;
  • Infecții la nivelul oaselor maxilarelor;
  • Abces sau alte infecții bacteriene localizate care provoacă inflamație și durere;
  • Un dinte fracturat care provoacă durere severă sau gingii dureroase, umflate și care sângerează necontrolat;
  • Tratament necesar înainte ca un pacient să poată continua alte proceduri medicale;
  • Cavități extinse care provoacă durere;
  • Ajustări pentru sârmele sau dispozitivele ortodontice care vatămă sever gingiile.

Alte exemple obișnuite de urgențe stomatologice includ realizarea unei coroane sau punți finale dacă cea temporară a căzut, s-a deteriorat sau provoacă o infecție, biopsii pentru țesutul anormal, ajustări ale protezei pentru pacienții supuși chimioterapiei sau tratamentului prin radiații sau ajustări ale protezei sau reparații atunci când funcționalitatea este blocată.

Dacă vă confruntați cu o urgență dentară sau aveți nevoie de tratamente stomatologice de urgență, vă rugăm să ne sunați la numerele de telefon: 0728.326.438 sau 0722.453.012.

În acest moment, nu acceptăm pacienții fără programari și în cazul unei urgențe dentare vă rugăm să ne contactați cât de curând posibil pentru a vă putea ghida în timpul perioadei de așteptare până când veți beneficia de îngrijirea de specialitate necesară.

Ce tratament dentar poate aștepta?

Pacienților noștri cărora li s-a solicitat recent reprogramarea consultațiilor dentare, apreciem profund colaborarea dumneavoastră. De asemenea, apreciem disponibilitatea dvs. de a vă ajusta pentru sănătatea și siguranța comunității noastre.

Toate vizitele de rutină și non-urgente au fost reprogramate conform recomandării ADA și prin ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

Acestea includ verificări de rutină, curățări dentare, tratamente de profilaxie dentară, cum ar fi sigilarea şanţurilor şi a fosetelor pentru a preveni apariţia şi dezvoltarea cariilor dentare, tratamente ortodontice care nu sunt urgente, extracții de dinți care nu provoacă dureri severe, tratamente restaurative minore și proceduri stomatologice cosmetice.

Rămânem aproape de dvs. în mediul online și pentru mai multe sfaturi ne puteți contacta pe rețele de socializare, pe e-mail nostru: office@velvetdental.ro sau la numerele de telefon: 0728.326.438 sau 0722.453.012.