utilitatae unui aparat dentarZâmbetul este cartea noastră de vizită, iar o dantură frumoasă și sănătoasă se poate obține cu ajutorul aparatului dentar. Acesta are rol de a corecta probleme precum dinții strâmbi, înghesuiți sau cu multe spații între ei.
Atunci când mușcătura este incorectă nu mai este vorba doar despre o problemă de ordin estetic, ci de una de sănătate. Dacă problema nu este tratată pot apărea complicații precum dificultăți în vorbire, mușcarea obrazului, dificultăți la înghițirea alimentelor.
Tratamentul ortodontic nu are limită de vârstă, pot beneficia atât copii de 6 ani, dar și adulți de 40 de ani. Un aspect foarte important este că există aparat dentar mobil pentru copii cu dinții de lapte, cu cât problema este trată mai devreme, cu atât este mai sănătos pentru copil. Totodată, copilul are posibilitatea de aș personaliza aparatul alegând culoarea favorită.
Datorită faptului că în ultimii ani tratamentele stomatologice au evoluat extrem de mult, pe piață există o gamă variată de aparate dentare, care mai de care mai performante. Spre exemplu, tratamentul cu aparat dentar incognito (invizibil) este o inovație, practic nu se observă că pacientul poartă aparat dentar deoarece brackeții sunt fixați în partea din spate a dinților. Tehnologia folosită pentru realizarea unui astfel de aparat este una de ultimă generație.

Dacă doriți să apelați la un astfel de tratament pentru a corecta problemele estetice sau de sănătate a danturii, trebuie să știți că aparatul dentar nu poate fi aplicat pe dinți nesănătoși. Referitor la costuri, prețul variază în funcție de aparatul dorit și de complexitatea procedurii.
Persoanele care poartă aparat dentar trebuie să aibă mare grijă cum mănâncă și ce lichide consumă, dar mai ales trebuie să aibă parte de o igienă orală corespunzătoare. În primul rând spălarea dinților se face prin mișcări circulare, blânde și trebuie neapărat să folosiți o periuță interdentară. Nu uitați de controalele periodice la medicul ortodont!