Cauți o soluție de înlocuire a dinților? Există o mulțime de opțiuni pe piață, dar nu toate oferă aceleași beneficii pentru sănătatea orală. În prezent, implanturile dentare reprezintă cea mai bună soluție stomatologică pentru substituirea dinților lipsă sau celor deteriorați.

Beneficiile pe care le oferă implanturile dentare depășesc cu mult beneficiile altor opțiuni. Acestea oferă confortul, încrederea și funcționalitatea dinților naturali, iar pacienții se pot bucura de un zâmbet complet sănătos fără imperfecțiuni dentare. 

Cele mai importante 3 beneficii ale implanturilor dentare

Dintre toate opțiunile de înlocuire a dinților, implanturile dentare au cele mai multe beneficii și oferă pacienților o soluţie estetică şi naturală care le redă încrederea de sine. Iată primele trei beneficii.

Implanturile dentare facilitează vorbirea.

Dinții noștri joacă un rol important în a ne ajuta să formăm anumite sunete, așa că lipsa câtorva dinți cheie din partea din față a gurii poate provoca o diferență majoră în vorbire. În mod similar, protezele dentare mobile pot aluneca sau se pot mișca în timpul vorbirii sau masticației. Acest lucru poate fi jenant și incomod, deoarece există o îngrijorare constantă pentru pacienți de a se afla într-o situație ridicolă, lucru care poate interfera cu viața de zi cu zi.

Implanturile dentare pot rezolva ambele probleme. De exemplu, în cazul dinților lipsă, implanturile oferă o suprafață unde limba poate apăsa pentru a forma cuvinte, facilitând vorbirea. În plus, protezele dentare pe implanturi sunt susținute ferm de aceste implanturi adânc înrădăcinate, împiedicându-le să alunece sau să se miște în gură. Drept urmare, implanturile dentare permit vorbirea fără temeri de pronunție și îmbunătățesc confortul pacienților.

Implanturile dentare îmbunătățesc sănătatea bucală.

Deși intervenția de inserare a implantului dentar poate părea invazivă și intimidantă, mulți stomatologi consideră că acestea oferă un tratament mai conservator pentru lipsa dinților. Acest lucru se datorează faptului că implanturile dentare nu afectează negativ sănătatea dinților rămași sau a gingiilor. 

Implanturile dentare sunt susținute la fel ca dinții naturali: prin ancorarea directă în osul maxilarului. Pe de altă parte, puntea dentară este susținută prin plasarea coroanelor pe dinții sănătoși vecini. Efectuarea lucrărilor dentare pe dinții sănătoși nu este niciodată ideală, deoarece pot slăbi acești dinți. Menținerea neatinsă a dinților sănătoși ajută la menținerea sănătății bucale în anii următori.

Implanturile dentare sunt durabile.

Implanturile dentare sunt incredibil de durabile. Cu o igienă dentară adecvată, implantul dentar poate rezista o viață întreagă, deși uzura în timp va necesita înlocuirea coroanei de pe implant la aproximativ fiecare 15 ani. În schimb, puntea fixă pe implanturile dentare va trebui să fie înlocuită la fiecare cinci până la 15 ani, în funcție de cât de bine este îngrijită. 

Protezele dentare trebuie înlocuite la fiecare cinci până la opt ani și, din cauza pierderii osoase la nivelul maxilarului, acestea pot avea nevoie de ajustări periodice pentru a le menține corespunzător. Durabilitatea implanturilor dentare oferă avantaje financiare pe termen lung, deoarece nu necesită ajustări. 

Programează-te acum și oferă-ți zâmbetul pe care îl meriți, fără durere, în completă siguranță: 0728 326 438 sau 0722 453 012.